900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški direktor kritiziral »ekstremistično« francosko vlado

Deli na:
Ameriški direktor kritiziral »ekstremistično« francosko vlado

Foto: Reuters

Zgovorni ameriški izvršni direktor je okrcal francosko vlado zaradi njenih "ekstremistične" politike, ki je uperjena proti zasebnemu sektorju. Maurice Taylor, direktor podjetja Titan International, ki proizvaja pnevmatike, francoskemu političnemu razredu očita, da "nima stika s težavami resničnega sveta".

Taylor je francoskemu ministru za industrijo Arnaudu Montebourgu dejal, da je francoska vlada ekstremistična in ji primanjkuje znanja o tem, kako voditi podjetje.

Ameriški direktor se je s tem odzval na pismo Montebourga, ki je napadel "ekstremističnega" ameriškega investitorja, ki je "barvito" zavrnil povabilo francoske vlade k obisku tovarne Goodyeara na severu Francije. Taylor je pri odklonu povabila pripomnil, da je to tovarno že nekajkrat obiskal.

"Francoska delovna sila prejema visoke plače, a dela samo po tri ure," je takrat zatrdil Taylor. "Za odmore in malice dobijo eno uro, tri ure govorijo, delajo pa samo tri ure. To sem delavskim sindikatom v Franciji tudi povedal, vendar so dejali, da je to pač francoski način," je še dodal Taylor.

Njegove pripombe so sprožile neodobravanje v Franciji, Montebourg pa je ameriškega investitorja obtožil "omejenosti". "Vaše ekstremistične žalitve kažejo na popolno nevednost o tem, kar Francija predstavlja," je zapisal francoski minister.

Taylor je med drugim še dejal, da bi moral biti "neumen, da bi zapravil več milijonov ameriških dolarjev za prevzem tovarne pnevmatik v Franciji, ki plačuje ene od najvišjih plač na svetu". Kljub kritikam glede višine plač in količini opravljenega dela v Franciji je Taylor pohvalil francosko vino in ženske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.