tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Afganistanca, ki sta posilila Švedinjo, bi tožilec samo deportiral

Deli na:
Afganistanca, ki sta posilila Švedinjo, bi tožilec samo deportiral

Na Švedskem se je včeraj začelo sojenje trem moškim v zvezi s posilstvom Švedinje, ki so ga januarja predvajali prek družbenega omrežja Facebook.

Državljana Afganistana, stara 18 in 20 let, sta obtožena posilstva, tožilstvo pa je zanju v primeru obsodbe zahtevalo deportacijo v domovino. 24-letni Šved je medtem obtožen sodelovanja pri posilstvu.

Afganistanca sta po navedbah njunih odvetnikov izpodbijala zahtevo tožilstva, da se v primeru obsodbe 15 let ne bosta smela vrniti na Švedsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zatrdila sta še, da je šlo za prostovoljen spolni odnos. Kot je sicer ob vložitvi obtožnice sredi meseca dejal tožilec Pontus Melander, je bila žrtev, ženska v 30. letih, pod vplivom alkohola in drog ter je bila zato posebej ranljiva.

Policija je obtožence, ki so zanikali obtožbe, aretirala 22. januarja, ko so jo o domnevnem posilstvu obvestili člani zaprte skupine na Facebooku, ki so videli prenos v živo.

Okrožno sodišče v Uppsali je ob tem odločilo, da bo sojenje, ki naj bi se zaključilo do 4. aprila, potekalo za zaprtimi vrati. Tožilstvo bo na sodišču kot dokaz predložilo posamezne dele posnetka in izjave osmih prič, ki so videle celo ali del dejanja, poročajo tuje tiskovne agencije.