Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zmago Jelinčič v Srbiji zatajil svojega sina Klemna

Deli na:
Zmago Jelinčič v Srbiji zatajil svojega sina Klemna

Prvak SNS in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič je na svoji facebook strani objavil vabilo za njegovo gostovanje v Beogradu, kjer bo 28. februarja govoril o 25. obletnici ustanovitve svoje stranke.

»Zmago Jelinčič, slovenski nacionalistični politik, pisatelj, oče dveh hčerk, vzoren soprog, farmacevt, numizmatik, kot študent baletnik v operi, joče edino, ko reže čebulo,« so ga predstavili v klubu Chou-chou na ulici Vuka Karadžića 9, kjer bo nastopal.

»A kje je tvoj sin? Iz prvega zakona imaš enega sina,« ga je opomnil eden od bralcev na njegovi facebook strani. Zmago Jelinčič ima namreč poleg hčerk Aleksandro Tiso in Aleksijo Iris, ki sta se mu rodili v zakonu z Moniko Zupanc Jelinčič, še 44-letnega sina Klemna, ki se mu je rodil v zvezi s pisateljico Berto Bojetu Boeto.

Klemen Jelinčič Boeta je z 18 leti odšel v Izrael v kibuc, v Jeruzalemu je študiral religije ter diplomiral iz sociologije in antropologije. Po vrnitvi v Slovenijo je na ljubljanski filozofski fakulteti doktoriral iz zgodovine življenja Judov v srednjeveški Sloveniji. Leta 2009 je izdal knjigo Kratka zgodovina Judov, poleg tega je napisal še Uvod v judovstvo in Vzhodne cerkve na kratko. Je samozaposlen v kulturi kot pesnik in prevajalec.

Leta 2012 je v pogovoru za revijo Lea zanikal govorice, da sina ne mara zaradi njegove spolne usmerjenosti. Zmago Jelinčič je namreč znan po nestrpnih in protigejevskih izjavah. »To je njegovo življenje in njegova pravica, jaz se nimam pravice vtikati v to stvar. On se je tako odločil in njegovo odločitev spoštujem,« je takrat dejal.

Zmago je sicer priznal, da se ne vidita pogosto: »Zelo sem ponosen nanj, med drugim tudi zato, ker je prevedel Koran. To je velika, ogromna stvar. Vem, da bo v življenju še marsikaj dosegel, saj neprestano nekaj dela, prevaja… Kar zadeva njegov intelekt, se ni bati.«

Ali bo Zmago Jelinčič v Beogradu priznal svojega sina, ni znano. Sicer pa bi lahko povedal še marsikaj: o svoji udbovski karieri, zbiranju orožja, kazenskih postopkih zaradi kraj in kako se je kot politik v parlamentu preobračal z leve na desno, skladno s svojimi potrebami…