kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zloraba represije

Deli na:

Predsednik SDS Janez Janša je poudaril, da ne samo, da se je koalicija premierja Boruta Pahorja odločila, da bo uporabila represivne organe v politične namene, vlada ustvarja celo koruptivno okolje ravno zato, da bi politični vpliv imela, je poročala POP TV.

Predsednik SDS Janez Janša je poudaril, da ne samo, da se je koalicija premierja Boruta Pahorja odločila, da bo uporabila represivne organe v politične namene, vlada ustvarja celo koruptivno okolje ravno zato, da bi politični vpliv imela, je poročala POP TV.

Janša je za omenjeno komercialno televizijo dejal, da se s tem, ko so sodnikom v času gospodarske krize povečali plače za 26 odstotkov, "ustvarja koruptivna podlaga, da bodo ti represivni organi odločali v skladu z njihovo politično voljo".

"Več kot polovica članov moje vlade ima takšna in drugačna vabila s strani policije, informacijske pooblaščenke, Kosove komisije, različnih sodišč," je dejal predsednik SDS in pri tem omenil nekdanje ministre Gregorja Viranta, Dragutina Mateja, Lovra Šturm, Milana Zvera ter nekdanjega generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča.

Notranja ministrica po navedbah POP TV stoji za svojimi trditvami, da je Janša v soočenju z njo februarja letos, ko je bral, kar je ona na sestanku o Hrvaški govorila, bral zaupne podatke iz zaupnega dokumenta. To je bil magnetogram, ki ga ni imel nihče razen Janše, trdi Kresalova.

Pahor Janševih očitkov ne komentira, v.d. generalnega direktorja policije Janko Goršek pa zavrača vse obtožbe, da policija deluje politično, je poročala POP TV. Zoper prvaka SDS so postopek začeli sami, pravi Goršek, po uradni dolžnosti - torej na podlagi poročanja v medijih.

Kot je znano, je SDS na svoji spletni strani v torek objavila dokument, iz katerega je razvidno, da je njen predsednik Janez Janša vabljen na zaslišanje na policijo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov. V SDS menijo, da gre za maščevanje ministrice Katarine Kresal političnemu konkurentu, slednja pa je to zanikala.

Janšo na zaslišanje vabi sektor kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, zaslišanje pa bo 2. julija ob 9. uri. V SDS ob tem pojasnjujejo, da je predsednica LDS Katarina Kresal Janši že pred meseci očitala, da je s citiranjem neke njene navedbe s sestanka predsednikov parlamentarnih strank iz leta 2007 izdajal tajne podatke.