Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zloglasni Casiraghi trdi, da so se ga v zaporu lotili s kemičnim orožjem, državo toži za 260.000 evrov

Deli na:
Zloglasni Casiraghi trdi, da so se ga v zaporu lotili s kemičnim orožjem, državo toži za 260.000 evrov

Foto: M24.si

Odmevni zapornik Stephen Casiraghi je na Okrožnem sodišču v Ljubljani včeraj utemeljeval svojo tožbo proti državi za plačilo odškodnine v višini 260.000 evrov.

Casiraghi toži državo zaradi, kot trdi, nezakonito uporabljenih prisilnih sredstev in prisilnega zdravljenja. Sojenje se bo s pričami nadaljevalo sredi maja, poroča spletni Dnevnik.

"Na silo so me podrli na tla in mi dali injekcijo s pomirjevalom. Veste, to je strup, če imaš alergijsko reakcijo, se lahko zgodi tudi smrt. Kemično orožje je po mednarodnih konvencijah prepovedano. Kdor uporablja strupe, stori vojni zločin - no, to je bilo podobno ..." je po poročanju spletnega Dnevnika na sodišču razlagal Casiraghi, ko je utemeljeval tožbo proti državi.

Ko je 19. marca 2014 razbijal po kopalnici v zaporu na Dobu in se ni pomiril, naj bi pazniki proti njemu nezakonito uporabili prisilna sredstva ter mu vbrizgali pomirjevalo. "To je kot droga, zmanjka te, kot bi dobil anestezijo. Temu rečemo špricbeton. Bilko naredijo iz tebe," je po navedbah Dnevnika opisoval zapornik, ki ima menda zaradi tega trajne psihične posledice.

Casiraghi je še do nedavnega prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj. Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019.



A lani septembra je vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je potrdilo očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni. Tako je Casiraghi 10. marca odkorakal na prostost.

Casiraghija, ki v več postopkih tudi toži državo za odškodnino, so sicer konec marca ponovno priprli zaradi nevarne vožnje po Ljubljani in upiranja policistom.