državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zidanšek: Slovenija je živi ščit za novo invazijo migrantov

Deli na:
Zidanšek: Slovenija je živi ščit za novo invazijo migrantov

Foto: Bobo

Erdogan je pripravljen Evropo zasuti z novim valom migrantov, opozarjajo v SLS in ugotavljajo, da taka Turčija ne more biti več partnerska država EU.

Objavljamo izjavo SLS:

SLS zahteva ničelno toleranco do Erdoganovih terorističnih groženj



»V SLS smo zelo zaskrbljeni pred novimi grožnjami državam Evropske unije s strani turškega predsednika Erdogana. Scenarij, ki smo ga že v ponedeljek napovedali, da bo za svoje parcialne politične cilje Erdogan pripravljen Evropo zasuti z novim valom migrantov, je realna in za Slovenijo izjemno resna grožnja,« zaskrbljeno poudarja predsednik SLS mag. Marko Zidanšek in dodaja: »Turčija, ki evropskim državam grozi s ponovnim odprtjem meja za migrante ter diplomatskimi in gospodarskimi sankcijami, ne more biti več partnerska država EU, niti na načelni ravni. Turčija je za Erdoganove politične in vojaške absolutistične interese pripravljena storiti prav vse, vključno z najhujšimi terorističnimi potezami. Voditelje EU pozivamo, da  Erdoganove grožnje evropski svobodi in odprtosti jemljejo z najvišjo stopnjo pozornosti in jih ne spregledajo, kot so pred dvema letoma spregledali svarila SLS pred množičnimi ilegalnimi migracijami, ki so Evropo močno spremenila. Slovenija je zaradi takšnega mačehovskega odnosa plačala velik davek, iz same izredne situacije pa se ni naučila ničesar«.
 
SLS je prepričana, da si Evropa ne sme dovoliti, da jo ustrahujejo ljudje, ki vladajo z nazadnjaškimi metodami, kot so politične čistke in zapiranja vseh svojih nasprotnikov, ponovna uvedba smrtne kazni ter težnje po absolutistični oblasti. »Sprašujemo se, ali je EU pripravljena na najslabši možen scenarij, če bo diplomacija odpovedala, zlasti v primeru sprostitve balkanske begunske poti. Dejstvo je, da Evropska unija niti po dveh letih od največje preizkušnje še vedno ni sposobna zavarovati svojih zunanjih meja. Slovenija in druge schengenske države smo tako ob morebitni ponovni invaziji ilegalnih migrantov postavljene kot živi ščit, kako ga bomo sprejele, pa zlasti Slovenija nima pravih rešitev in jasnih odgovorov. To nezaupanje že čutijo naši državljani, od tod tudi vse pogostejša nasprotovanja urejanju migrantskih nastanitev in ukrepov njihove asimilacije, naj navedemo le zadnji primer v Škofijah,« še dodaja predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.