Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zidanšek: Imam široko podporo v stranki, izrednega kongresa SLS ne bo

Deli na:
Zidanšek: Imam široko podporo v stranki, izrednega kongresa SLS ne bo

Foto: Bobo

Glavni odbor SLS je razpravljal o razmerah v stranki. Predsednik stranke Marko Zidanšek je na podlagi razprave ocenil, da vodstvo stranke uživa široko podporo.

Kot je ob robu seje pojasnil v izjavi za medije, na seji ni bilo izražene nobene konkretne zahteve po izrednem kongresu stranke.

V razpravi so bili argumentirano zavrnjeni vsi očitki proti vodstvu, ki so bili izpostavljeni v stranki, je povedal Zidanšek in ocenil, da vodstvo močno podpirajo tudi predsedniki občinskih odborov SLS.

Zidanšek je povedal, da so se v stranki sicer pojavila tudi nasprotujoča si mnenja, vendar pa je treba upoštevati večino in se zavzeti za enotnost. Stranka gre s programom dobrega gospodarja v parlament, saj brez SLS ni možna desno-sredinska vlada, je še dodal.


Izjava SLS:

Opravljena poglobljena razprava, v GO SLS podpora mag. Zidanšku, SLS gre s polno paro naprej

Na 5. redni seji so člani Glavnega odbora SLS opravili poglobljeno vsebinsko razpravo o položaju in smeri stranke na poti nazaj v parlament. Obravnavali so tudi poziv nekaterih posameznikov znotraj stranke k sklicu izrednega volilnega kongresa, a zaradi občutne podpore predsedniku SLS mag. Marku Zidanšku Kongresa ne bo. SLS ima odličen program dobrega gospodarja, s katerim se vrača v parlament, je pa tudi ključ za sestavo prihodnje desno-sredinske vlade.
 
Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je v izjavi za medije po seji izpostavil, da je začutil močno podporo predsednikov občinskih odborov SLS: »Stranka ima močno lokalno mrežo in da vlada dobra energije se je po obiskih v volilnih enotah pokazalo tudi danes na seji Glavnega odbora SLS. Poleg tega, da smo se danes v razpravi ponovno poenotili, imamo že skoraj izpolnjeno listo evidentiranih kandidatov za državnozborske volitve, z našim programom pa bodo kandidati prepričali volivce na prihodnjih volitvah.«