favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zgodbe Slovencev, ki so se vrnili v domovino

Deli na:
Zgodbe Slovencev, ki so se vrnili v domovino

Federico Potočnik v narodni noši. - Foto: Zasebni arhiv družine Potočnik

Predstavljamo nekaj nadvse zanimivih Slovencev, ki so se pred nekaj leti ali šele pred nedavnim vrnili iz tujine v domovino ter postali dejavni na različnih poklicnih področjih. Pozornost zbudijo njihove doživete izkušnje in mnenja, kaj vse se jim je med življenjem v domovini potrdilo kot dobro ali kot slabo.

Kdo vse od ožjih družinskih članov se je poleg njih še vrnil v domovino, ali so se na pot odpravili raje kar sami? Ker mnogi prihajajo iz okolij, kjer v diaspori živi močna slovenska skupnost, na primer v ZDA, Argentini in Avstraliji, je zanimivo izvedeti, koliko je še Slovencev, ki se želijo vrniti v domovino svojih staršev in prednikov, a se za to za zdaj niso odločili. Po podatkih Izseljenskega društva Slovenija v svetu se je doslej vrnilo okoli 500 izseljencev.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 prinašamo zgobe več slovenskih povratnikov in njihovih družin; kako se se dolgotrajnem obdobju na tujem privadili na življenje v domovini; o argentinskem Slovencu, ki si je v Sloveniji ustvaril družino; kako sonjegoov pozornost zbudili shodi in protesti na Kongresnem trgu; o Slovencih v tujini, ki bi se radi preselili v domovino svojih prednikov; o slovenskih zdravnikih z željo po prihodu; komu v Ljubljani manjka sonca; kdo je vrnitev v domovino ocenil kot zelo dobro odločitev.