Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zavrženo do amena: levičarki Nataši Pirc Musar ne smrdi denar desničarja Trumpa!

Deli na:
Zavrženo do amena: levičarki Nataši Pirc Musar ne smrdi denar desničarja Trumpa!

Foto: Bobo Getty Images

Nataša Pirc Musar nadaljuje sveto vojno proti svobodi govora na Slovenskem, tokrat v nenačelni koaliciji z republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Kot pravna zastopnica Trumpove žene Melanie še naprej nastopa v vlogi »medijske policajke«, ki jo je igrala že kot informacijska pooblaščenka in še posebej kot predsednica Sveta za odziv na sovražni govor (glej). Koalicija med levičarko Pirc Musarjevo in skrajnjim desničarjem Trumpom je povsem zavržena iz številnih razlogov. Večina Trumpovih izjav namreč spada v sovražni govor par excellence po definicijah Pirc Musarjeve, zlasti tiste o beguncih in migrantih. Zato bi morala Pirc Musarjeva od Trumpa bežati kot hudič od križa, namesto da si od njega obeta mastne zaslužke.

Zdaj Pirc Musarjeve kar naenkrat ne moti, da Trump napoveduje ekstremne ukrepe proti beguncem in migrantom, vključno z masovnimi deportacijami takoj po morebitni izvolitvi. Čeprav je taista Pirc Musarjeva kot predsednica Sveta za odziv na sovražni govor med lansko begunsko krizo nastopala kot cenzor in medijska policija, saj so v tem Svetu že samo razpravo o tej temi označili za sovražni govor in prepovedovali ločevanje med begunci in migranti (glej).

Pod vplivom njenega Sveta so na MMC RTV Slovenija onemogočili komentiranje pod članki o begunski krizi, čeprav se ta portal financira iz prisilnega RTV prispevka in so s tem kršili pravico do svobode govora prisilnim naročnikom. Da ne govorimo o Trumpovem spornem odnosu do žensk, invalidov in drugih manjšin – vse to je Pirc Musarjeva na funkciji »medijske policajke« še nedavno goreče preganjala in avtorje njej ideološko nevšečnih izjav skupaj z levičarskimi mediji pribijala na sramotilni steber! Zdaj svoje odvetniške usluge prodaja Trumpu, ki je po svojih spornih izjavah veliko hujši od vseh tistih, ki jih je preganjala zaradi sovražnega govora in si na podlagi tega nabirala politične točke na levici!

Že kot predsednica Sveta za odziv na sovražni govor je Pirc Musarjeva selektivno in po ideološkem ključu preganjala sovražni govor. Za sovražni govor ni označila poziva Slavoja Žižka k atentatu na svetovne voditelje, temveč ga je vzela v bran (glej), ker je pač Žižek bog skrajnjih levičarjev. Zdaj je padla še nižje, saj za denar dobesedno paktira z hudičem levice v podobi skrajnjega desničarja Trumpa. Sprevrženi levičarski dominantni mediji imajo skoraj vsak dan živčni zlom zaradi Trumpa, vendar ploskajo svoji favoritinji Pirc Musarjevi, ko ta v Trumpovem imenu preganja svobodo govora pri nas. Ker pač preganja njihovega medijskega sovražnika Bojana Požarja, potem je pač vse lepo in prav, kajne?!

Požar, ki ga Pirc Musarjeva preganja zaradi njegove biografije o Melanii Trump, je pravilno ugotavljal na tvitu: »Stranski učinki: moja biografija @MELANIATRUMP povzročila, da so slovenski lokalni levičarji vzljubili @realDonaldTrump..« (4. 9. 2016) Med najhujše levičarske nasprotnike svobode govora spada Nataša Briški. Ta ženska je bolestno obsedena s Trumpom, ki po njenem mnenju laže iz stavka v stavek in je z njim preprosto vse narobe. Razen ko preganja njej ideološko nevšečne novinarje, kajne? Te je Briški v tvitu označila za plevel, ki jo je treba populiti: »Bi se mi zdelo pa zelo odlično, če bi @nmusar s pomočjo @MELANIATRUMP uspelo populiti kaj plevela na SLO medijski sceni. Držim pesti :).« (2. 9. 2016) Dejansko se sama Nataša Briški uvršča med medijsko plevel, saj z dvojnimi merili ogroža svobodo govora pri nas!

Podobno dvoličnost in nedoslednost lahko opazujemo tudi na desnici. Ker je sporni Trump favorit slovenske desnice, do njega in njegove žene Melanie niso sposobni minimalne kritične distance (glej). Zato so bili navdušeni ob novici, da Pirc Musarjeva zaradi biografije o njihovi oh-in-sploh Melanii preganja Požarja in mu želi natakniti medijski nagobčnik. Čeprav je prav Pirc Musarjeva kot informacijska pooblaščenka in predsednica Sveta za odziv na sovražni govor redno preganjala številne predstavnike desnice. Še huje, na desnici imajo celo svojo Pirc Musarjevo v podobi Lucije Ušaj Šikovec. Ta kot desna »medijska policajka« na tviterju vseskozi in povprek deli ukaze, kako naj pišemo o Trumpu ali njenih političnih ljubljenčkih. Najhuje je, da si potem taista Ušajeva domišlja, da zastopa svobodo govora?!

Na Trumpovem primeru vidimo, da so na levici in desnici pripravljeni paktirati celo z največjim ideološkim nasprotnikom pri zatiranju svobode govora. Pirc Musarjeva in levica paktirata s Trumpom proti svobodi govora, medtem ko slovenska desnica zaradi Trumpa paktira s Pirc Musarjevo, prav tako proti svobodi govora. Jasno je, da smo v tej umazani igri novinarji in publicisti zanje zgolj plevel in topovska hrana. Zato smo lahko vsi svobodomiselni ljudje zelo zaskrbljeni za svobodo govora na Slovenskem!