Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zavarovalnica Triglav se bo s pritožbo skušala rešiti odškodnine in službe za Rakovca

Deli na:
Zavarovalnica Triglav se bo s pritožbo skušala rešiti odškodnine in službe za Rakovca

Foto: Bobo

Zavarovalnica Triglav se bo pritožila na razsodbo delovnega sodišča, ki predvideva, da mora zavarovalnica nekdanjemu predsedniku uprave Matjažu Rakovcu zaradi nezakonite odpovedi delovnega razmerja plačati skoraj pol milijona evrov odškodnine, so za STA sporočili iz zavarovalnice.

Kot so zapisali, je sodba delovnega in socialnega sodišča ugotovila nezakonitost prenehanja delovnega razmerja, veljavnost delavčeve pogodbe o zaposlitvi do izteka mandata, ne-prenehanje delovnega razmerja in upravičenost do vrnitve na delo.

Televizija Slovenija je v sredo poročala, da je sodišče razsodilo odškodnino v višini pol milijona evrov, spletni portal Pozareport medtem poroča o odškodnini v višini 430.000 evrov.

Novembra lani je višje sodišče potrdilo delno sodbo okrožnega sodišča, da je bila razrešitev Rakovca s položaja predsednika uprave maja 2013 nezakonita. Delovno sodišče je nato odločalo o Rakovčevi zahtevi za več kot pol milijona evrov odškodnine.

Maja 2013 je predsednik nadzornikov Mihael Perman pojasnil, da so Rakovca razrešili predvsem zaradi njegove neodzivnosti v odnosu do nadzornega sveta. Prepričan, da je razrešitev nezakonita, je Rakovec vložil tožbo, v kateri je tudi izpostavil, da ga je zavarovalnica dolžna pozvati nazaj na funkcijo in mu za ves vmesni čas priznati neprekinjeno opravljanje dela z vsemi pravicami.