pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zasačena: Hilda Tovšak k spovedi k frančiškanom?

Deli na:

Propadlo prvo damo slovenskega gradbeništva Hildo Tovšak smo zalotili, ko se je skoraj sramežljivo sprehajala po centru Ljubljane in za slabe pol ure obiskala frančiškansko cerkev na Prešernovem trgu. Je šla k spovedi? Po mestnih ulicah so jo spremljali začudeni in srepeči pogledi mimoidočih.

Propadlo prvo damo slovenskega gradbeništva Hildo Tovšak smo zalotili, ko se je skoraj sramežljivo sprehajala po centru Ljubljane in za slabe pol ure obiskala frančiškansko cerkev na Prešernovem trgu. Je šla k spovedi? Po mestnih ulicah so jo spremljali začudeni in srepeči pogledi mimoidočih.

Hilda Tovšak je zaradi usode nekdanjega velikana Vegrada in zaradi številnih neporavnanih računov, ki jih ima z nekdanjimi zaposlenimi, pa tudi s podizvajalci, že dalj časa za slovensko javnost nezaželena oseba ali  strokovno persona non grata. Pred časom jo je v televizijski oddaji Pogledi Slovenije pošteno »obdelal« voditelj oddaje Uroš Slak, pred nekaj tedni pa jo je pred vhodom ljubljanskega sodišča s psovkami napadel eden od opeharjenih podizvajalcev. Tudi zaradi tega se Tovšakova, če se le da, izogiba pojavljanju v javnosti. Vsakič ko se pojavi na ulici, pa se mora spoprijeti z neprijaznimi in večkrat zaničljivimi pogledi mimoidočih.

To se je zgodilo tudi prejšnji teden, v petek, 15. julija, ko se je nekdanja prva dama slovenskega gradbeništva skoraj sramežljivo sprehajala po centru Ljubljane. Naš objektiv jo je najprej ujel na Trdinovi ulici za sodiščem: tam je bila približno ob 10.55. Njena pot se je v naslednjih minutah nadaljevala mimo sodišča po bližnjem Miklošičevem parku.

Tam je prišla v stik z večjim številom mimoidočih. Ljudje, ki so jo prepoznali, si niso mogli kaj, da se ne bi ozrli za njo; nekateri so se verjetno samo spraševali in začudeno zijali, a je to res ona. Drugi, ki so se o tem prepričali, so začudenje nadomestili z očitajočim in srepim pogledom.


Tovšakova se je tega najverjetneje zavedala: hodila je s hitrim korakom in s sklonjeno glavo ter se živčno igrala z naočniki, ki jih je nosila. Ljubljanski sprehod se je nadaljeval po Miklošičevi cesti proti Prešernovemu trgu, kamor je prišla minutko ali dve po enajsti uri. Tovšakova je vstopila v frančiškansko cerkev Marijinega oznanjenja in tam ostala dlje časa. Ni jasno, ali je šlo za kesanje za »grehe« iz časa, ko je veliko velenjsko podjetje spravila pod rušo, številne zaposlene pa na cesto.

To seveda nima veliko skupnega s »krščanskim duhom«, do katerega segajo njene korenine (se še spominjate, da je bila generalna sekretarka Krščanskih demokratov?). Iz frančiškanske cerkve je prišla ob 11.25 ter se napotila proti hotelu Union, kamor je vstopila pet minut kasneje. Tam naj bi se po naših informacijah udeležila srečanja, ki ga je priredilo podjetje Baumit.

Tovšakovo, ki smo jo na vrhuncu moči bili vajeni videti zelo samozavestno in odločno, danes v javnosti lahko opazimo skorajda samo še na ljubljanskem sodišču na obravnavah v zadevi Čista lopata. Toliko bolj nenavadno jo je zato opazovati, kadar se pokaže v javnosti v dokaj samotarski luči. Čas debelih krav je že zdavnaj minil, nova podoba baronice Hilde je danes taka, kot jo portretiral naš objektiv.