GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi vročine in suše te dni precejšnja nevarnost požarov

Deli na:
Zaradi vročine in suše te dni precejšnja nevarnost požarov

Foto: Bobo

Zaradi suhega in vročega vremena se predvsem v južni polovici države povečuje možnost nastanka požarov, so opozorili na upravi za zaščito in reševanje.

Svetujejo previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju. Takšno stanje bo trajalo do prvih obilnejših padavin in znižanja temperatur, predvidoma do začetka prihodnjega tedna.

Kot so na upravi za zaščito in reševanje zapisali v sporočilu za javnost, bo po podatkih agencije za okolje do ponedeljka po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Občina Semič je že v sredo razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju občine. Do preklica velja, da je z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Kot so glede uporabe ognja v naravnem okolju pojasnili na upravi za zaščito in reševanje, je treba pri kurjenju ustrezno urediti kurišče, ogenj pa nadzorovati ves čas kurjenja, ob vetru je treba s kurjenjem prenehati, prav tako pa je prepovedano uničevanje odpadkov z ognjem in vsakršno požiganje ter tudi odmetavanje in odlaganje gorečih ali drugih predmetov in snovi, ki v naravnem okolju lahko povzročijo požar.