Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi snega in ledu vozila letijo s cest

Deli na:
Zaradi snega in ledu vozila letijo s cest

Nesreča reševalnega vozila pred predorom Jasovnik. - Foto: Mediaspeed

Na cestah se je to dopoldne zgodilo več prometnih nesreč. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas v smeri Ljubljane, nastal je zastoj. Zaprta je tudi glavna cesta Slovenj Gradec-Dravograd pri Otiškem Vrhu, kjer dvigujejo tovorno vozilo.

O nekaj nesrečah so poročali že v času jutranjega sneženja. V Trbovljah so gasilci s pomočjo vitla izvlekli poštno vozilo, ki je zdrsnilo s cestišča. V Potočah v občini Preddvor, kjer sta bila v nesreči udeležena snežni plug in osebni avtomobil, pa so vozilo na cesto dvignili s pomočjo avtodvigala, so med drugim zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Na gorenjsko interventno številko 113 so bile sicer danes zaradi aktualnih razmer prijavljene tri prometne nesreče. V eni je voznik zapeljal na neplužen del vozišča in zaradi izgube nadzora z vozilom trčil v drugo vozilo. Ena voznica je zaradi snega zdrsnila z vozišča, druga pa je z vozilom trčila v odbojno ograjo na priključku gorenjske avtoceste.


Ob tem na kranjski policijski upravi opozarjajo, da so razmere na gorenjskih cesta danes bolj zahtevne, sneg se povsod oprijema vozišča, ceste so spolzke. Voznikom svetujejo, naj poskrbijo za zimsko opremo in vožnjo prilagodijo razmeram.

Opozarjajo, da je treba v takšnih razmerah ves čas voziti s prilagojeno hitrostjo, na večji varnostni razdalji, na zadostni oddaljenosti od roba vozišča in po svoji strani. Vozila pa naj bodo očiščena.

Kot so še dodali, naj se vozniki tudi izogibajo prehitevanju drugih vozil in "slalomu med posipnimi oz. plužnimi službami na avtocestah". Priložili so tudi videoposnetek z gorenjske avtoceste, kjer so v četrtek neučakani udeleženci po prehitevalnem pasu serijsko naprej prehitevali eno tako vozilo, potem pa na nedovoljen način po desnem prometnem pasu še drugo posipno vozilo. "S takimi manevri lahko več izgubite kot pridobite," opozarjajo gorenjski policisti.