zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi blatenja po medijih Tone Krkovič toži nekdanjega obveščevalca Peinkiherja

Deli na:
Zaradi blatenja po medijih Tone Krkovič toži nekdanjega obveščevalca Peinkiherja

Tone Krkovič - Foto: Arhiv Svet24

Zaradi blatenja po medijih je brigadir Tone Krkovič vložil tožbo zoper nekdanjega obveščevalca Antona Peinkiherja, od katerega terja 20 tisoč evrov odškodnine.

Brigadir Tone Krkovič, nekdanji poveljnik Manevrske strukture narodne zaščite, po kateri se je Slovenija pripravila na vojaško obrambo komaj osamosvojene države leta 1991, je na okrožnem sodišču v Ljubljani vložil tožbo zoper Antona Peinkiherja. Gre za nekdanjega vodjo obveščevalnega oddelka na ministrstvu za obrambo, ki ga je Janez Janša obtožil, da je v času, ko je sam vodil ministrstvo za obrambo, koval zaroto za njegovo odstranitev z mesta ministra.

Zoper Krkoviča je Peinkiher aprila lani v rubriki Pisma v Dnevniku med drugim pisal, da bi lahko glede na svojo izobrazbo delal samo v kakšni tovarni v Kočevju kot kovinar, vendar se je »rajši prostovoljno šel pripadnika osovražene službe varovanja tistega 'totalitarnega' (v navednice dal Peinkiher, op. p.) režima in ovajal nedolžne ljudi..

Nadaljeval je, da je Krkovič »zaradi panike in nesposobnosti počel tudi kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi brez vsake potrebe in druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano.« Peinkiher je dodal obtožbe, da je Krkovič z Janšo prek Kočevske Reke organiziral kar grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, čeprav je bilo to prepotrebno za slovensko obrambo. Podobno blatenje je Peinkiher ponavljal tudi v časniku Delo in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Krkovič od njega zaradi niza dokazljivo neresničnih trditev zahteva odškodnino v višini 20 tisoč evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi, prav tako v tožbi zahteva javni preklic trditev in opravičilo v časnikih Dnevnik, Delo in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija. Kot pravi, so Peinkiherjeve trditve nizkotna in kruta žalitev, zaničevanje in diskreditiranje tožnika v osamosvajanju Slovenije. Glede na neosnovane obtožbe lahko rečemo, da sodišče ne bi smelo imeti nobenih težav z odreditvijo odškodnine, vprašanje je le, kolikšna bo.