20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaposleni v Luki Koper bodo spet zagnali delo, nadzornike čaka izredna seja

Deli na:
Zaposleni v Luki Koper bodo spet zagnali delo, nadzornike čaka izredna seja

Foto: Bobo

Napetost v Luki Koper, kjer zaposleni vztrajajo z zahtevami po odstopu ministra Petra Gašperšiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje, se nadaljuje. Po dogovoru z upravo bodo delavci danes vendarle delali osem ur, nadzorni svet pa bo obravnaval stanje v pristanišču in posledice vladnega dokumenta, ki predvideva uvedbo pristaniške uprave.

Delavci v Luki bodo tako med 9. in 17. uro delali "z vsemi razpoložljivimi zmogljivostmi". Čeprav so odločeni vztrajati do konca, pa vladi ne bodo dovolili uničiti družbe, so ob doseženem dogovoru sporočili iz sveta delavcev.

Od petkovega začetka blokade pristanišča je nastala velika gospodarska škoda, ki se meri v milijonih. Do izgube poslov zaenkrat ni prišlo, sta pa dve kontejnerski ladji, namenjeni v Luko, spremenili rotacijo. Namenjeni sta najprej v Trst in šele potem v Koper, če se bo stanje v tem času normaliziralo.

Na besedni ravni pa se toni ne umirjajo. Medtem ko je gospodarski minister Zdravko Počivalšek v nedeljo pozval predsednika uprave Luke Draga Matića, naj zagotovi, da bo delo in nemoteno poslovanje Luke Koper nemudoma spet steklo, se je istega dne pred Luko zbrala množica v podporo delavcem.

Vladni strani med drugim zamerijo, da je po njihovem lagala glede svojih namer z Luko. Menijo, da je iz vladnega dokumenta, ki je prišel v javnost, jasno, da želi vlada Luko razdeliti na več koncesijskih območij in uvesti pristaniško upravo. Prav tako se tudi v prihodnjih dneh obetajo novi protesti.