franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj TV Slovenija molči o kadrovskem cunamiju na slabi banki?

Deli na:
Zakaj TV Slovenija molči o kadrovskem cunamiju na slabi banki?

Foto: Bobo

Lado Ambrožič je Mojco Šetinc Pašek (na sliki levo, poleg pa Evgenija Carl) vprašal, zakaj na TV Slovenija ni ničesar o kadrovskem cunamiju v DUTB, ta pa je odgovorila, da je preveč drugih dnevnih dogodkov.

»Ko je potekala menjava tujcev v DUTB, je bila to prva novica v vseh medijih, sedaj je vse tiho!« je zapisal gledalec Janez L. varuhu pravic gledalcev in poslušalcev Ladu Ambrožiču. Zmotilo ga je, ker nacionalna televizija v zadnjih dneh nič ne poroča o Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), kjer potekajo velike kadrovske spremembe, bistvo katerih je, da na vodilne položaje srednjega menedžmenta prihajajo ljudje iz Probanke, ki je šla zaradi slabega (in nezakonitega) poslovanja v likvidacijo. Takole je vprašal Ambrožiča: »Ali lahko pridobite informacije: zakaj RTV nič ne poroča o kadrovskem cunamiju v DUTB, celo zaposleni v tej firmi so napisali odprto pismo na finančno ministrstvo o kršitvi zakonodaje pri kadrovanju uprave.  O tej temi je moč zaslediti informacije le na portalu revije Reporter.«

Mojca Šetinc Pašek, urednica dnevnoinformativnih oddaj (DIO), je varuhu odgovorila, da jim v programu »zmanjka prostora za veliko tem, saj je preprosto drugih odmevnih dnevnih dogodkov preveč«. In še: »Kolegica, ki pokriva dogajanje v DUTB in  ima tudi ´insiderske´  informacije, bo  opozorilo o tem, da naj bi pri kadrovanju v DUTB prihajalo do kršitev zakonodaje, preverila. In, če je kaj na tem,  bomo prispevek tudi zanesljivo objavili.« Torej, vse prav. Kakopak, povsem razumljivo je, da so protesti v Zimbabveju (kje je že to?) ali nočno življenje v Karlovih varih pomembnejši. Ali kakšna afera, skovana v družinskem krogu. Ali neki tvit opozicijskega prvaka o dveh javnih uslužbenkah nacionalne televizije prva novica.

To, da bodo slabe naložbe upravljali tisti, ki so pripomogli k njihovemu nastanku, ni pomembno. Da so zaposleni pisali finančnemu ministru, tudi ne. Da na Davčni ulici, kjer se »igrajo« s stotinami milijoni evrov davkoplačevalskega denarja, mrzlično iščejo žvižgača, ki je dal dokumente v javnost, prav tako ne. Lobi kapitalskih in političnih klik je v preprečevanju izbruha nove afere očitno nadvse uspešen, čeprav smo Slovenci prisiljeni plačevati TV Slovenija (direktor Marko Filli je sam dejal, da je RTV-prispevek pravzaprav posebna oblika davka) in bi morali gledalci v zameno imeti vsaj delni vpliv na uredniško politiko.