zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za nekatere se vselej najde služba: Marko Jazbec na Savo Re

Deli na:
Za nekatere se vselej najde služba: Marko Jazbec na Savo Re

Foto: Bobo

Marka Jazbeca je s čela Slovenskega državnega holdinga (SDH) odnesel poraz v Luki Koper, zdaj pa bo postal šef Sava Re, v kateri ima največji delež SDH.

Nadzorni svet Save Re je na včerajšnji seji za predsednika uprave pozavarovalnice imenoval Marka Jazbeca. Kot so sporočili, so Jazbeca imenovali za petletni mandat, ta pa začne teči dan po prejemu odločbe o izdaji dovoljenja za opravljanje funkcije, ki ga izda Agencija za zavarovalni nadzor.

Jazbec, ki je do sredine julija vodil Slovenski državni holding, je univerzitetni diplomirani ekonomist z večletnimi izkušnjami na vodilnih in vodstvenih mestih v finančnem sektorju, so v sporočilu, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, zapisali nadzorniki Save Re.

SDH je Jazbec zapustil, potem ko mu je upor nadzornikov in sindikatov Luke Koper ob podpori dela politike preprečil menjavo nadzornega sveta in uprave Luke.

Deloval je na vodstvenih mestih v Banki Slovenije, SKB banki in Drogi Kolinski, bil je tudi član uprave Droge, Intereurope in NLB ter predsednik uprave Hotelov Bernardin.

Jazbec bo po oceni nadzornega sveta "s svojim znanjem, izkušnjami, kompetencami ter ciljno usmerjenostjo, pomembno prispeval k uresničevanju strategije skupine Sava Re in h kakovosti vodstvene ekipe Save Re, ki premore vizijo, ambiciozne cilje in energijo, da bo družbo uspešno vodila v prihodnje".