franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Z migranti manjši delež Slovencev na Koroškem

Deli na:
Z migranti manjši delež Slovencev na Koroškem

Foto: Bobo

Da bi se čim hitreje integrirali, Dunaj za migrante načrtuje obvezno učenje nemškega jezika in njihovo razselitev po državi - Tudi na območja, kjer živi slovenska manjšina - In tega se zamejski rojaki bojijo, saj bi znanje izključno nemščine na dvojezičnih območjih podrlo razmerje med slovensko in nemško govorečim prebivalstvom

Avstrijska državna pogodba, katere naslednica je tudi samostojna Slovenija, govori tudi o pravici do osnovnega pouka v slovenščini in o sorazmernem številu srednjih šol. Ob naselitvi dela več deset tisoč prosilcev za azil na avstrijsko Koroško in Štajersko, ki bi znali izključno nemško, bi se delež slovensko govorečih drastično zmanjšal.

Klemen Zbačnik, domoljub, ki ga je slovenska javnost spoznala po stališčih proti migrantom in sežigu biografije o Milanu Kučanu, je povedal, da je navezal stike z avstrijskimi svobodnjaki.

Strinjali so se, da morajo migranti v krajih s slovensko manjšino znati tudi slovensko. »Zeleni Avstrije in drugi, ki podpirajo prihod migrantov v Avstrijo iz ʻčlovekoljubnihʼ vzgibov, pravzaprav podpirajo islamizacijo Avstrije in Evrope od prišlekov, ki v večini ne iščejo azila zaradi vojne v svoji državi, ampak hočejo izkoriščati ugoden socialni sistem in živeti na račun drugih, sami pa širiti svojo raso in ideologijo. Politiki v Avstriji, ki jih sprejemajo, pa jih nočejo nastaniti na Dunaju, ampak raje ob naši manjšini na Koroškem. Zato smo Slovenci proti temu in pozivamo vse Korošce in Štajerce, da raje oni poselijo južno Avstrijo in s svojim znanjem in delom pomagajo Sloveniji in Avstriji pri večjem medsebojnem sodelovanju v gospodarstvu in politiki,« je dejal Zbačnik. 

Ena glavnih zagovornic za zamejske Slovence škodljive integracije je Alev Korun, po rodu iz Turčije (nikoli ni javno obsodila turškega genocida nad krščanskimi Armenci), zvezna poslanka, ki skrbi za integracijo in manjšinske pravice.

Na dvojezična območja bi rada doseljevala tujce, to pa bi močno zaostrilo varnostne razmere. Nedavno je zelo razburila avstrijsko javnost z izjavo, da se prosilcem za azil, ki storijo kaznivo dejanje, ne sme odvzeti statusa.