nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Wolf znova zaslišan

Deli na:

Poslovnež Walter Wolf je za STA potrdil, da je bil v sredo na Dunaju petič zaslišan v zvezi z dogajanjem v zadevi Patria. Sprašuje se, zakaj so zaslišanja sploh potrebna, saj bi po njegovem Milan M. Cvikl lahko predložil dokaze, če bi jih seveda imel. "Ta lažnivec Cvikl že tako ali tako ima dokaze," je dejal Wolf.

Poslovnež Walter Wolf je za STA potrdil, da je bil v sredo na Dunaju petič zaslišan v zvezi z dogajanjem v zadevi Patria. Sprašuje se, zakaj so zaslišanja sploh potrebna, saj bi po njegovem Milan M. Cvikl lahko predložil dokaze, če bi jih seveda imel. "Ta lažnivec Cvikl že tako ali tako ima dokaze," je dejal Wolf.

Pred sredinim zaslišanjem na Dunaju je bil Wolf že dvakrat zaslišan v Sloveniji, enkrat v Liechtensteinu in še enkrat v Avstriji. "Če imate vi dokaz proti meni, ali me še rabite kaj zaslišati," se sprašuje Wolf.

Glede sodelovanja s Wolfgangom Riedlom je povedal, da z njim kot prijatelj sodeluje že 30 let. Podjetje ICB (International Construction Business), kjer je Wolf večinski lastnik, ima tako z Riedlovim podjetjem RHG (Riedl Handelsgesellschaft) dolgoročno pogodbo o sodelovanju - ne le pri Riedlovih poslih v Sloveniji, pač pa tudi v drugih državah. Po tej pogodbi dobi Wolf od Riedla 4,2 odstotka od vsakega posla.

Wolf je vnovič pojasnil, da mu je Riedl nakazal 2,3 milijone evrov, ki so šli nazaj na Riedlov račun. Glede 300.000 evrov, za katere se govori, da naj bi jih Wolf dvignil, pa je pojasnil, da ni imel za to nobenega računa.

Denar je po njegovih besedah dvignil Riedl in mu posodil 100.000 evrov v gotovini, ki pa s poslom Patrie v Sloveniji niso imeli nobene povezave. Wolf jih je namreč potreboval za plačilo delavcev, ki so delali na njegovi posesti v Avstriji.

Podjetje ICB, v katerem je Wolf večinski lastnik, je nato Riedlovemu podjetju RHG ta denar vrnilo. Ker pa Wolf kot lastnik (in ne direktor) podjetja nima pravice dvigati denarja z računa, je moral podjetju ICB za znesek vračila izstaviti račun, je še povedal Wolf.

Ob tem pa se je Wolf dotaknil tudi nedavnega dogodka, ko so madžarski policisti ustavili tovornjake Viator & Vektorja. Večinski lastnik slednjega Zdenko Pavček namreč Wolfa toži, ker naj bi uničil ime njegove firme. Kot je poudaril Wolf, res ne ve, kako to, da so Pavčku, ki ima tako dobro ime, tovornjake ustavili policisti.

31. avgusta so madžarski policisti zasegli slovenski tovornjak z orožjem, na katerem je bila vojaška oprema Sistemske tehnike. Na Viator & Vektorju so ob tem zapisali, da jim ni znano, zakaj voznik tovornjaka ni spoštoval navodil organizatorja glede relacije prevoza.