Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vrstnik priprtega Cakića o uboju Gašperja Tiča: »V ozadju je močan gejevsko-politični lobi«

Deli na:
Vrstnik priprtega Cakića o uboju Gašperja Tiča: »V ozadju je močan gejevsko-politični lobi«

V Zalogu, kjer je z družino do pripora živel 20-letni fant Stefan Cakić, obtožen uboja Gašperja Tiča, prihajajo na dan nove podrobnosti. Ko beseda da besedo, je mogoče izvedeti, da razmere v družini Cakić vendarle niso bile tako idealne, kot so sprva pripovedovali sosedje iz stanovanjske soseske.

Za strogo vzgojo Stefana Cakića in njegovega brata je ves čas skrbel njun oče, ki je fanta od otroških let navduševal za nogomet. Na videz običajna, neproblematična družina, kjer sta zaposlena oba zakonca, mama na carinski upravi, oče opravlja delo varnostnika v različnih nočnih klubih; ker dela zvečer, se vrača domov v zgodnjih jutranjih urah. Po jutranjem počitku in ko v soseski oživi bližnji park z otroci ter starejšimi vaščani, iz stanovanja družine Cakić začne močno bobneti. »Dum, dum, dum,« nam zvoke opiše in jih nato še večkrat ponovi ena od obiskovalk parka pred blokom.

Dvojna merila za družini Cakić in Tič

Opozorilo očetu priprtega Stefana Cakića, naj vendar malce zmanjša glasno navijanje (slišijo se predvsem zvoki srbske narodne glasbe), je bilo najprej upoštevano, vendar z negodovanjem. Razumljivo je, da se nihče ni hotel preveč zapletati z njim, saj so pri njem že večkrat opazili nenavadno obnašanje. Zatišje je nato trajalo nekaj dni, razbijanja ni bilo slišati tudi v prvih dneh pripora njegovega sina Stefana Cakića.

Sosedje so zadržani, o družini Cakić povedo raje manj kot več ali celo zatrjujejo, da informacija o tem, kako oče priprtega Stefana Cakića večkrat kali mir v naselju, ne drži. Kljub temu, da smo o tem dobili potrditev iz različnih virov, eden od sogovornikov sprašuje: »Kje ste prejeli tako neresnično informacijo?« Izkaže se za vnetega zagovornika družine Cakić, Stefana Cakića tudi dobro pozna, saj je po starosti sodeč njegov vrstnik.

Pove, kako zelo ga je zmotilo, ker je bilo že nekaj ur po tragediji objavljeno ime storilca ter celo ime in priimek njegovega brata, ter da se v primeru družine Cakić in družine Tič v javnosti uporabljajo dvojna merila: »Zakaj se tako poudarja to družino, ne pa tudi kakšna je družina Gašperja Tiča? Vam povem zakaj je tako, zato, ker je v ozadju močan gejevsko-politični lobi, ki ga je vsekakor treba zaščititi! To vsi vemo! In ker se to dogaja, država sploh ne deluje več!«

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24