stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vrnitev Uroša Čuferja: postal naj bi prvi nadzornik Banke Koper

Deli na:
Vrnitev Uroša Čuferja: postal naj bi prvi nadzornik Banke Koper

Foto: Bobo

Iz nadzornega sveta Banke Koper se poslavlja Vojko Čok, na mestu predsednika nadzornega sveta ga bo nasledil Uroš Čufer.

Italijanski lastniki Banke Koper, ki bodo na skupščini 19. decembra odločali o njenem preimenovanju v Intesa Sanpaolo Bank, bodo takrat odločali tudi o novem nadzorniku. Iz nadzornega sveta se poslavlja dolgoletni nadzornik in predsednik uprave banke Vojko Čok. Na mestu predsednika nadzornega sveta ga bo nasledil Uroš Čufer.

Vojko Čok se je med nadzornike leta 2009 podal po 27 letih vodenja banke. Prej je od leta 1982 opravljal funkcijo predsednika poslovodnega odbora Splošne banke Koper oz. od leta 1994 pa funkcijo predsednika uprave Banke Koper.


Po več mandatih na čelu nadzornikov banke bo svojo vlogo predal nasledniku, še naprej pa bo deloval v vlogi nadzornika v drugih pravnih osebah Skupine Intesa Sanpaolo, so sporočili iz Banke Koper. "Zelo me veseli, da lahko predam predsedovanje nadzornemu svetu Banke Koper ob tako pomembnem prehodu, ko skupina Intesa Sanpaolo krepi svoj položaj v Sloveniji," je ob tem dejal Čok.

Banka Koper je 25. oktobra napovedala, da bo spremenila ime v Intesa Sanpaolo Bank z namenom, da postane še bolj uspešen vodilni igralec na slovenskem trgu. Sedež banke ostaja v Kopru, oddelek investicijskega bančništva pa bo preselila v Ljubljano. Intesa Sanpaolo bo 51 odstotkov Banke Koper prenesla na hrvaško Privredno banko Zagreb, sama pa ohranila približno 48 odstotkov.

Za novega nadzornika skupina Intesa Sanpaolo predlaga nekdanjega slovenskega finančnega ministra Uroša Čuferja, ki je pred tem služboval v NLB. Italijanski lastniki ga v nadzorni svet predlagajo z namenom, da bo imenovan za novega predsednika. Čufer mora za to funkcijo pridobiti soglasje bančnega regulatorja.