kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme: V noči na ponedeljek obilne padavine in močan veter

Deli na:
Vreme: V noči na ponedeljek obilne padavine in močan veter

Prihaja dež, a le za kratek čas. - Foto: Profimedia

Zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg povsod po nižinah prešel v dež, meja sneženja se bo še zviševala. Predvsem ponekod v severni Sloveniji bo možna tudi poledica, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Krepil se bo jugozahodni veter. V ponedeljek zjutraj bo temperatura večinoma od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma oblačno. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo padavine, ki bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 m nad morjem. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Jugozahodnik bo v višjih legah predvsem na Notranjskem in Koroškem presegal hitrost 100 kilometrov na uro. V ponedeljek se bo še okrepil in bo močan tudi drugod v višjih legah, tudi ponekod po nižinah bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro. V noči na ponedeljek pričakujemo obilne padavine predvsem na jugu in zahodu države.

Obeti: V torek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj na vzhodu Slovenije. Meja sneženja bo visoko. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. V sredo bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na zahodu. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob koncu padavin lahko ponekod spustila do nižin.

Vremenska slika: Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nova vremenska fronta se pomika čez zahodno Evropo proti Alpam. Pred njo doteka nad naše kraje od jugozahoda spet toplejši in postopno vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo zviševala. Krepil se bo jugozahodni veter. Jutri bo oblačno. V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho, drugod pa bo deževalo, nad okoli 1800 do 2000 metrov pa snežilo. Popoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter.