GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme: Ponoči spet sneg do nižin

Deli na:
Vreme: Ponoči spet sneg do nižin

Danes bo oblačno, padavine se bodo do večera razširile na vso Slovenijo.

Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 m nadmorske višine, zvečer se bo pričela spuščati. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 10, ob morju do 12 °C.

Ponoči se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4 °C.

Jutri bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo prehodno zapihal severni veter, burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

OBETI

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo na zahodu znova pooblačilo.

V noči na ponedeljek bo ob morju in na vzhodu deževalo, drugod snežilo. Do jutra bo sneg po nižinah prešel v dež, čez dan se bo meja sneženja dvignila do okoli 1800 m. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno in srednjo Evropo je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Alpe in severno Sredozemlje in bo ponoči prešla Slovenijo. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodni vetrovi topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes se bo pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Deževalo bo v krajih zahodno in južno od nas, zvečer pa se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči bo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške snežilo.

Jutri bodo padavine ponehale, v krajih zahodno od nas se bo popoldne delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala burja, ki bo popoldne slabela.