podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme bo pestro: sneg, dež, poplave

Deli na:
Vreme bo pestro: sneg, dež, poplave

Foto: Bobo

Padavine, ki so v petek zajele Slovenijo, bodo predvidoma danes dopoldne ponehale.

Ponehala naj bi tudi močna burja, pričakovati pa je poplavljanje nekaterih rek na območju vsakoletnih poplav. Sneg, burja in vode so v petek zvečer sicer že povzročili nekaj nevšečnosti na različnih koncih države.

Reke v osrednji, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji naraščajo. Reka Mirna je presegla opozorilni pretok in se pričela razlivati ob strugi. Poplavlja tudi že Dravinja. Hidrologi sicer napovedujejo še, da se bo tudi Ljubljanica začela ponovno razlivati na običajnih mestih na Ljubljanskem barju. Danes pa bo predvidoma poplavila tudi Krka, prav tako na območjih vsakoletnih poplav. Ponoči in zjutraj lahko tudi manjše reke poplavijo na območjih vsakoletnih poplav, so opozorili na agenciji za okolje.

Sicer pa so meteorne vode že v petek popoldne in zvečer poplavile nekaj kleti na različnih koncih Slovenije.


Zvečer in ponoči se je meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije sicer začela spuščati in se je spustila pod 400 metrov nadmorske višine. Vremenoslovci so napovedali, da bo ponoči v krajih nad okoli 600 metrov nad morjem lahko zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega.

Sneg je sicer že zvečer povzročil nekaj težav v prometu. Več ur je bila zaradi zdrsa tovornega vozila in snega na vozišču zaprta regionalna cesta Ljubljana-Kočevje pri Velikih Laščah. Snežilo je na območju Cerknice in Loške doline. Na prelazih Jezersko, Ljubelj ter Korensko Sedlo je obvezna zimska oprema, omejitve prometa so na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina. Zimske razmere so tudi na Hrvaškem in v Avstriji, so opozarjali na prometnoinformacijskem centru.

Na Primorskem pa težave povzroča burja, zato je na nekaterih cestah prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Veter je podrl drevesa tudi v Sevnici in v Krškem. V nočnem času bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem dosegli hitrost okoli 100 km na uro.

Danes bo po napovedih vremenoslovcev sicer sprva oblačno. Padavine bodo slabele in do poldneva od severozahoda večinoma ponehale. Popoldne se bo od zahoda postopno delno jasnilo. Burja na Primorskem bo že dopoldne slabela in popoldne ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju pa bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.