franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Volkswagen obljublja, da bo do prihodnje jeseni izvedel popravila na dizelskih vozilih

Deli na:
Volkswagen obljublja, da bo do prihodnje jeseni izvedel popravila na dizelskih vozilih

Foto: Arhiv Reporterja

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je napovedal vseevropske ukrepe za odpravo neskladnosti svojih dizelskih vozil z emisijskimi standardi. Koncern bo kupce vozil, ki so bili oškodovani v aferi z izpusti, do konca leta obvestil o nameravanih ukrepih, do jeseni 2017 pa izvedel ustrezna popravila na vozilih, so sporočili v Bruslju.

Volkswagen se je med drugim zavezal, da bo vsa dizelska vozila kupcev, ki so bili oškodovani zaradi goljufanja na testih izpušnih plinov, uskladil s predpisanimi standardi glede izpustov dušikovih oksidov. Prav tako bo predstavil celovit in pregleden akcijski načrt, vključno z dokazilom o skladnosti. Akcijski načrt bo vseboval časovni okvir izvedbe in pojasnila v zvezi s postopkom za prizadete kupce v vseh evropskih državah.

Nemški koncern se je ob tem tudi zavezal, da bo evropske potrošnike in Evropsko komisijo redno obveščal o napredku izvajanja zavez, je sporočil govorec Evropske komisije Christian Wigand.

Evropska komisarka za potrošnike Vera Jourova je odločitev Volkswagna označila za pomemben korak na poti do poštene obravnave potrošnikov v EU.

Komisija bo pozorno spremljala zavezo Volkswagna in še naprej sodelovala tako s podjetjem kot tudi s potrošniškimi organizacijami in nacionalnimi oblastmi, je še dejala Jourova, ki se je v sredo v Bruslju sestala s članom upravnega odbora nemškega koncerna Franciscom Garcio Sanzom.

Jourova se je pred dvema tednoma v Bruslju srečala tudi s predstavniki nacionalnih potrošniških organizacij. Ti so na sestanku izrazil pričakovanje, da bo se bo v zadevi Volkswagen našla enotna rešitev za vse potrošnike v EU.

Predstavniki Evropske komisije in Volkswagna se bodo v kratkem znova sestali, da bi pregledali napredek pri izpolnjevanju zavez. Priložnost za to bo tudi konferenca s potrošniškimi organizacijami prihodnji teden v Bruslju in srečanje z organi kazenskega pregona v začetku oktobra.