kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Voduškova Info TV

Deli na:

Ustanovitelj Info TV Leo Oblak je prodal večinski delež televizije družbi Publica, ki je v lasti nekdanjega novinarja Vladimirja Voduška. Prodaja je bila zaključena v torek, je danes za STA potrdil Oblak.

Ustanovitelj Info TV Leo Oblak je prodal večinski delež televizije družbi Publica, ki je v lasti nekdanjega novinarja Vladimirja Voduška. Prodaja je bila zaključena v torek, je danes za STA potrdil Oblak.

Kupnina znaša med 2,5 in tremi milijoni evrov, je Oblak potrdil pisanje časnika Finance. Plačana bo v obrokih glede na poslovne rezultate Info TV v naslednjih petih letih.

Oblak, ki prek svoje družbe Informativna produkcija v Info TV ohranja devetodstotni lastniški delež, je kot razlog za prodajo večinskega deleža navedel potrebo po svežem kapitalu za vlaganje v razvoj radijske mreže. Svež kapital je v času recesije ključen za razvoj družbe, je pojasnil za STA.

Zaradi novega lastništva je za danes popoldne sklicana skupščina Info TV. Ker je sklicana v roku, krajšem od 30 dni, se je morajo udeležiti vsi delničarji, med temi pa je poleg družb Publica in Informativna produkcija le še finančna družba Triglav Naložbe s 40-odstotnim deležem.

Poslovni načrt Info TV sicer po Oblakovih zagotovilih ostaja nespremenjen. Kot je pojasnil, bo program dopolnjen s pogovorno oddajo, ki jo načrtuje Vodušek, ogledati pa si jo bo mogoče enkrat na teden.

Oblak se je sicer o prodaji lastniškega deleža v Info TV že od leta 2007 pogovarjal z več zainteresiranimi kupci, še vedno pa potekajo pogovori z investitorji iz tujine.