Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vodstvo Istrabenza brez razrešnice

Deli na:

Delničarji Istrabenza na današnji skupščini družbe, ki pravkar poteka v Portorožu, niso podelili razrešnice upravi in nadzornemu svet za poslovno leto 2009. Tako je glasovalo skoraj 70 odstotkov navzočega kapitala.

Delničarji Istrabenza na današnji skupščini družbe, ki pravkar poteka v Portorožu, niso podelili razrešnice upravi in nadzornemu svet za poslovno leto 2009. Tako je glasovalo skoraj 70 odstotkov navzočega kapitala.

Delničarji Istrabenza bodo na današnji skupščini sicer odločali o povečanju osnovnega kapitala s sedanjih 21,6 milijona evrov na 165,2 milijona evrov. Predlog o dokapitalizaciji insolventnega Istrabenza je v okviru programa finančnega prestrukturiranja konec aprila pripravila nekdanja uprava Istrabenza, ki ji je predsedoval zdajšnji član uprave Igor Bavčar.

Istrabenz naj bi v okviru dokapitalizacije izdal 34,4 milijona novih delnic v emisijskem znesku 13,80 evra, kar skupaj znese 475 milijonov evrov. Po povečanju bi bil celotni osnovni kapital družbe razdeljen na 39,6 milijona delnic.

Sklep o dokapitalizaciji je konec aprila sprejela razširjena uprava Istrabenza, v kateri sta bila poleg nekdanjega prvega moža Igorja Bavčarja še Tamara Jerman in Bogdan Topič. Dokapitalizacija bo uspela, če bodo vpisane in vplačane vse na novo izdane delnice. Prednostno pravico do vpisa novih delnic bodo imeli obstoječi delničarji, in sicer v razmerju s svojimi deleži v osnovnem kapitalu družbe.

Holding Istrabenz je od 30. marca insolventen, potem ko vodstvu družbe, največjim delničarjem in bankam upnicam ni uspelo doseči dogovora o finančni konsolidaciji. Dolgovi delniške družbe Istrabenz znašajo 450 milijonov evrov, celotne skupine pa 950 milijonov evrov.