kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vili Kovačič zbral več kot 3000 podpisov za referendum proti zakonu o drugem tiru

Deli na:
Vili Kovačič zbral več kot 3000 podpisov za referendum proti zakonu o drugem tiru

Foto: Bobo

Pobudnik referendumske pobude proti zakonu o drugem tiru Vili Kovačič je doslej zbral že več kot 3000 podpisov.

Uspeh zbiranja je v imenu podpisnikov sporočil vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Kovačič. Kot je zapisal, je njihova pobuda namenjena načelu, da se državne investicije gradi ceneje, hitreje in na pošten način.

Oblastem želijo dokazati, da se niso pripravljeni angažirati samo do zakonskega minimuma, ampak da lahko aktivirajo večje število nezadovoljnih državljanov, ki so proti predstavljenemu zakonu. Ta namreč po njihovem mnenju uzakonja odsotnost vsakega neodvisnega nadzora in s tem korupcijo, nima podpore strokovne javnosti, je koruptiven in uvaja nelegalen princip izvajanja investicije.


S podpisi, ki so že presegli zakonski minimum, želijo prepričati poslance vladajoče koalicije, "naj se resno zamislijo nad posledicami zakona, ki napoveduje razvojni krč, zagotavlja oddajanje del tujcem, uvaja grobe posege v naravo, daje prednosti konkurentom naše slovenske luke in posledično zmanjšuje prilive v integralni proračun".

Vsi predlogi različic, ki so jih doslej predstavili posamezni strokovnjaki iz različnih področij, imajo podporo širše strokovne javnosti, so še poudarili. Po njihovih besedah so cenejši, zgraditi jih je mogoče hitreje, poleg tega pa so tudi v skladu z okoljskimi standardi.

Državni svetniki so sicer v sredo izglasovali odložilni veto na zakon o drugem tiru, ki ga je minuli četrtek potrdil DZ. Svetniki so v razpravi izpostavili, da je v zakonu preveč neznank, med drugim glede financiranja. Večina razpravljavcev je izrazila prepričanje, da bi lahko država projekt gradila sama.