zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vili Kovačič: Poslanci SMC razgrajajo in motijo proces zbiranja podpisov

Deli na:
Vili Kovačič: Poslanci SMC razgrajajo in motijo proces zbiranja podpisov

Vili Kovačič - Foto: Bobo

Poslanci SMC so se spravili nad prostovoljce, ki zbirajo podpise za referendum o drugen tiru, obtožuje pobudnik zbiranja podpisov Vili Kovačič.

Poslanci in funkcionarji stranke SMC se vmešavajo v zbiranje podpisov za referendum o drugem tiru in verbalno napadajo prostovoljce, ki zbirajo podpise, je ogorčen pobudnik akcije Vili Kovačič. Odprava SMC, v kateri so bila med drugim poslanca Jani Möderndorfer in Simon Zajc ter državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Jure Leben naj bi delali zgago na stojnicah v Ljubljani, poslanka Janja Sluga pa v Celju.

Obiskali naj bi več stojnic in motili proces zbiranja podpisov, jih obtožuje Kovačič. "Z izjavami o novem fiktivnem dvojnem tiru želi vlada javnost predvsem demotivirati za podpisovanje, med tem ko poslanci stranke SMC na naših stojnicah grozijo, razgrajajo in nekulturno motijo zbiranje podpisov, kot se je to danes nezaslišano dogajalo v Ljubljani in Celju."

Kljub represiji in pritiskom ter težkim okoliščinam smo do sedaj zbrali že več kot dvajset tisoč podpisov, pravi Kovačič, ki nasprotnike vladnega projekta vabi, naj s podpisom zahtevajo referendum, na katerem bi zavrnili vladni zakon o drugem tiru. Za zakon pravi, da gre za "dolgoročno uzakonjeno korupcijo v velikosti 3,5 milijardnega ropa v korist novih tajkunov."

Za Kovačiča je vladni drugi tir "zlagan plenilski projekt vladajoče elite, ki hoče vladati večno". Prekinimo ta peklenski načrt, poziva. "Samo podpis je potreben, da to preprečimo."

Več o oddaji podpisa na TEJ POVEZAVI.



"Gre za  to, da to državo osvobodimo pijavk in da iz politike izločimo koristolovce. Izkoristimo ta zadnji košček demokratičnega pritiska, ki nam je po letu 2013 še ostal za to, da končno naredimo državo tako, da bo delala v korist državljanov in v kateri državljani ne bomo več živeli od obljub vladajoče politike," poziva Kovačič.

Zbodel je koalicijske partnerje, predvsem Erjavca: "Prišel je čas, ko je treba Karla Erjavca vprašati za obljubljenih 1.000 evrov pokojnine. Ne samo za drobiž, ki nam ga on in njegovi servirajo iz bogatinove mize. Zato pravim, da je to referendum o našem preživetju."

V obvestilu slovenski javnosti pa Kovačičeva inciativa DavkoPlacevalciSeneDamo pravi, da vlada "de facto priznava resnično ceno drugega tira, ki smo jo mi vseskozi navajali, to je 3,5 milijarde eurov za 45 letno obratovanje."

Vlado Kovačič obtožuje dezinformiranja, za poslance SMC pa pravi, da skušajo ovirati zbiranje podpisov. "Z izjavami o novem fiktivnem dvojnem tiru želi vlada javnost predvsem demotivirati za podpisovanje, med tem ko poslanci stranke SMC na naših stojnicah grozijo, razgrajajo in nekulturno motijo zbiranje podpisov, kot se je to danes nezaslišano dogajalo v Ljubljani in Celju."

Odgovor DavkoPlacevalciSeneDamo vladi in Cerarju na TEJ POVEZAVI.