mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

VIDEO: Tako bo zaprta polovica avtoceste med Uncem in Postojno

Deli na:
VIDEO: Tako bo zaprta polovica avtoceste med Uncem in Postojno

Foto: Dars

V okviru obnovitvenih del na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, po novem le po polovici avtoceste.

Na Darsu bodo danes začeli s postavitvijo okoli 670 betonskih elementov, zato je lahko v prvih večernih urah pričakovati zastoje, so zapisali.

Doslej je bil zaradi obnovitvenih del promet urejen po dveh zoženih pasovih po obeh polovicah avtoceste, z izjemo območja viadukta Ravbarkomanda, so zapisali na Družbi za avtoceste v RS (Dars).

Na Ravbarkomandi je bil promet že sredi julija preusmerjen na sosednjo polovico viadukta in je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Prometne ureditve na območju viadukta ne bodo spremenili.


Na Darsu so še zapisali, da se obnovitvena dela na omenjenem avtocestnem odseku nadaljujejo po načrtih. Dvosmerni prometni tok na odseku med Uncem in Postojno, urejen na smernem vozišču avtoceste proti Kopru, bo na razdalji približno štirih kilometrov medsebojno razmejen z začasnimi betonskimi varnostnimi ograjami.

Postavitev, po pojasnilih Darsa gre za približno 670 betonskih elementov, skupno težkih približno 1200 ton, zahteva predvidoma najmanj 12-urno delo. Delavci bodo s postavitvijo začeli predvidoma ob 18. uri zvečer, končali pa najpozneje ob sedmi uri zjutraj. Zlasti v prvih večernih urah je lahko pričakovati zastoje, so zapisali.

Promet iz smeri Ljubljane proti Postojni bo v tem času večinoma urejen zgolj po enem pasu, pretočnost vozil na priključku Unec, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, pa ne bo bistveno spremenjena.