mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

(VIDEO) Poglejte, kako sta se v Pozitivni Sloveniji srečali »sorodni duši« Marjan Šarec in Zoran Janković

Deli na:
(VIDEO) Poglejte, kako sta se v Pozitivni Sloveniji srečali »sorodni duši« Marjan Šarec in Zoran Janković

Foto: youtube

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija predsedniškega kandidata Marjana Šarca in močno obremenjenega ljubljanskega župana Zorana Jankovića iz leta 2012, ko se je kamniški župan pridružil Pozitivni Sloveniji in prevzel njen odbor v Kamniku.

»Vesel sem, da je kolega Marjan prvi od županov, ki je pristopil k nam,« je predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković izjavil na ustanovnem kongresu občinskega odbora Kamnik 5. novembra 2012. Kongres je potekal v Šmarci, domačem kraju kamniškega župana Marjana Šarca, ki je postal tudi predsednik občinskega odbora.

»Ta izvolitev je zame velika čast in odgovornost. Še naprej se bom trudil, da bosta tako odbor kot tudi občina Kamnik delovala v korist občank in občanov,« je ob izvolitvi za predsednika odbora izjavil Šarec in dodal, da vstop v stranko da neko dodano vrednost, da lahko svoja načela še bolje uresničuješ.

»Težko opredelim, kdo je koga povabil. Enostavno sta se srečali dve sorodni duši, ki začneta razpravljat, kaj je dobrega za občana in občanko ter za Slovenijo,« je dejal Janković in obljubil podporo kolegu Marjanu na lokalnih volitvah.

Toda še pred njimi se je Pozitivna Slovenija na kongresu na Brdu pri Kranju razcepila, Šarec je uradno podprl Alenko Bratušek, kot župan pa obdržal dobre stike z Jankovićem. Nato je izstopil iz Pozitivne Slovenije in ustanovil svojo stranko Listo Marjana Šarca, s katero je nastopil na lokalnih volitvah.

Član Pozitivne Slovenije je postal tudi njegov protikandidat iz leta 2010 Brane Golubović, ki je bil leto pozneje izvoljen za njenega poslanca v državnem zboru. S Šarcem sta ohranila dobre odnose, saj ga je potem, ko je Pozitivna Slovenija izpadla iz parlamenta, zaposlil v občinski upravi.

Posnetka ustanovitve občinskega odbora Pozitivne Slovenije Kamnik: