sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

VIDEO: Poglejte besnenje Tita Turška – to je izzvalo »lažnive kurce«

Deli na:
VIDEO: Poglejte besnenje Tita Turška – to je izzvalo »lažnive kurce«

Foto: Bobo

Objavljamo daljši posnetek izpada šefa borčevske organizacije Tita Turnška, ki je na seji odbora DZ za obrambo zmerjal poslance.

Turnška je na sredini seji o razdeljevanju sredstev veteranskim organizacijam razburil že očitek, da se zveza borcev ni zavzemala za osamosvojitev Slovenije. "Ne drži!" je bil odločen. Posebej pa ga je razkuril nastop poslanca SDS Franca Breznika. Ta je Turnšku dejal, da je bila med drugo svetovno vojno v Sloveniji prva kolaboracija med nacisti in komunisti.

»Druga kolaboracija se je začela takrat, ko je več kot 2500 pravih Slovencev bilo pobitih s strani komunistov, ki so divjali po naši Sloveniji. To so dejstva,  katerimi se strinja večina zgodovinarjev v Sloveniji, razen redkih izjem. Ki so pa v službi ali člani vaše organizacije,« je Breznik povedal Turnšku, ki je ob tem pobesnel in zahteval možnost replike. Predsednik odbora Žan Mahnič mu besede ni dal, saj gostje na sejah teles DZ nimajo možnosti replik. Turnšek se najprej ni dal in vulgarno (domnevno z zmerljivko »lažnivi kurci«) se je odzval na Mahničevo prepoved, nakar mu je poslanec odvrnil, naj neha miselno živeti pred leto 1991, pred osamosvojitvijo, »ker zdaj so drugačni časi«. Poslanci nismo nobeni lažnivi kurci, je pripomnil Mahnič in Turnška pozval, naj zapusti dvorano. Ta je to storil »z največjim veseljem«, še prej pa je Mahniču zagrozil, da se bosta še srečala.

Dan po izpadu je Turnšek za oddajo 24ur izjavil, da se ne misli opravičevati. Naj se opravičijo meni zaradi laži, ki so jih povedali o zvezzi borcev, pravi. Zanika, da bi Mahniču grozil, in pravi, da se bosta le še srečala na kakšnem soočenju.