benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Veleposlanik v Bruslju svari sodelavce pred nevarnostjo novih terorističnih napadov!

Deli na:
Veleposlanik v Bruslju svari sodelavce pred nevarnostjo novih terorističnih napadov!

Foto: Bobo

Rado Genorio, veleposlanik na Stalnem predstavništvu RS pri Evropski uniji v Bruslju, je pred štirimi dnevi sodelavce opozoril, na katere lokacije naj ne hodijo, ker ima belgijska policija podatke o pripravi novih terorističnih napadov.

Iz sporočila Rada Genoria, ki smo ga pridobili v uredništvu, bi lahko sklepali, da vladajo na Stalnem predstavništvu RS pri Evropski uniji v Bruslju izredne razmere, uslužbenci pa se zaradi neposredne grožnje novih terorističnih napadov skrivajo po domovih. »Potencialne tarče napadov naj bi bila nakupovalna središča, še zlasti City 2, javna prevozna sredstva, McDonalds restavracije in policijske postaje, katerim predlagam, da se izogibate, dokler stopnja preverjenosti informacije ne bo ovržena.«

Opozoril jih je, da belgijska federalna policija razpolaga z informacijo, da sta prek Turčije in Grčije prispeli dve skupini borcev iz Sirije, ki načrtujeta teroristične napade v Franciji in Belgiji, na cilj pa naj bi prispeli pred tednom in pol.

Dodal je, da naj bi po neuradnih podatkih belgijske pristojne oblasti že posredovale predlog svetu za nacionalno varnost za dvig stopnje ogroženosti na najvišjo stopnjo 4.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so nam informacijo glede sporočila Genoria potrdili, kot pravijo, je šlo za interno komunikacijo med uslužbenci slovenskega predstavništva. »Informacije v nadaljevanju do sedaj ni bilo mogoče potrditi niti v preverjanju z belgijskimi niti s slovenskimi oblastmi, kar potrjuje tudi dejstvo, da stopnja ogroženosti v Belgiji ostaja nespremenjena.«

Ne glede na to, ali bodo v Bruslju kmalu znova odjeknile eksplozije islamskih teroristov, se postavljajo vprašanja, na katera pa z zunanjega ministrstva niso odgovorili:

Zakaj Genorio oziroma MZZ tega opozorila nista poslala tudi vsem drugim Slovencem, ki delajo v ustanovah EU in drugih predstavništvih RS v Bruslju (bilo naj bi jih okoli 580)?
Zakaj niso o neposredni grožnji terorističnih napadov, zaradi katere naj bi Belgijci zvišali stopnjo ogroženosti na najvišjo, obvestili slovenskih medijev, da bi bili z njo seznanjeni tudi vsi drugi Slovenci, ki živijo in delajo v Bruslju (bilo naj bi jih še okoli 2.400), ali pa so namenjeni v belgijsko prestolnico?

Na koncu se lahko vprašamo še, ali so življenja uslužbencev na Stalnem predstavništvu v Bruslju res vredna več od življenj drugih Slovencev, ki ne vedo ničesar o tem, kje so potencialne lokacije novih napadov teroristov, ki naj se jim izogibajo.