zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vane Gošnik vztraja pri reklamaciji računa za plačilo RTV-prispevka

Deli na:
Vane Gošnik vztraja pri reklamaciji računa za plačilo RTV-prispevka

Foto: Twitter

Potem ko je nekdanji poslanec Zelenih Vane Gošnik reklamiral račun za plačilo prispevka za programe RTV Slovenija za mesec maj 2016, je njegovo reklamacijo zavrnila Služba za obračun RTV-prispevka, češ da njegova obveznosti izhaja iz določb Zakona o RTV Slovenija - Toda Gošnik je že napisal nov odgovor in ugovor zoper odgovor na reklamacijo računa.

»Vaš odgovor je formalističen in se ne opredeljuje do vsebine (razlogov) za mojo reklamacijo. V odgovoru ne navajate nikakršnih razlogov, ki bi upravičili ravnanje novinarjev in urednikov RTVS na seji Programskega sveta RTVS dne 09. maja 2016, na kateri so pozivali k nasilju in umorom, s čimer je RTVS nedvoumno prekršila določbe pogodbe (4. in 5. člena zakona o RTVS).

Sklicujete se na domnevo, da pogodbeno razmerje med Vami in mano ne obstaja. Ustava RS je npr. najvišje pogodbeno razmerje med državljani. Pogodbeno razmerje med državljani in njihovimi (izvoljenimi) predstavniki so tudi zakoni, ki se izvršujejo neposredno ali posredno (pravilniki, odredbe, uredbe ipd.). Tako npr. med policijo in mano ne obstaja nikakršna pogodba, a me zaradi npr. prehitre vožnje policist kaznuje neposredno na podlagi zakona.

Zato Vas želim ponovno opozoriti, da pogodbeno razmerje med mano in RTVS obstaja, zapisano pa je prav v istem v Zakonu o RTVS. V zakonu je določena moja obveznost plačevanja RTV prispevka, toda v 4. in 5. členu so določene tudi obveznosti RTVS, ki jih po mojem prepričanju ne izpolnjujete. Zato ponovno trdim, da ste pogodbeno razmerje med mano in RTVS enostransko prekinili.

Prav tako ne odgovarjate na mojo ugotovitev o dvojnem plačevanju (prispevek za RTVS in plačevanje ponudnikom TK storitev), kar je mogoče nedvoumno dokazati. Zaradi navedenega zavračam Vaš poziv, da naj moje obveznosti do RTV Slovenija nemudoma poravnam, sicer da boste primorani pričeti s postopkom izterjave.

Pozivam Vas, da mi posredujete nedvoumne dokaze, da spoštujete Vaše obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja med mano in Vami, določene pa so v 4. in 5. členu Zakona o RTVS. Ko boste to storili, bom prispevek plačal, sicer pa bom primoran zoper RTVS vložiti tožbo v skladu z 38. in 39. členom Zakona o varstvu potrošnikov.«

Dopisa RTV Slovenija in Vaneta Gošnika objavljamo v celoti.