Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Val vročine ob požaru v Notranjih goricah poškodoval žensko

Deli na:
Val vročine ob požaru v Notranjih goricah poškodoval žensko

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

V sredinem požaru v stanovanjski hiši v Notranjih goricah se je po podatkih policije lažje poškodovala stanovalka.

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 10.000 evrov škode. Policisti pa preiskujejo še večerni požar v hiši na Jarški cesti v Ljubljani, iz katere so gasilci rešili eno osebo, dve pa so odpeljali na pregled k zdravniku.

V stanovanjski hiši v Notranjih goricah je zagorelo v sredo okoli 15.30. Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali, in gasilci, ki so požar tudi pogasili.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretja krušne peči, ki pred tem nekaj časa ni bila v uporabi. Posledično so se vneli tudi predmeti, ki so bili takrat na peči, in sicer karton in plastika.

Požar je opazila stanovalka, ki je bila takrat v prvem nadstropju. Ko je odšla v pritličje in odprla vrata, ki vodijo v pritličje, je vanjo že udaril val vročine in jo lažje poškodoval. Po navedbah policije je oškodovanka na kraju sicer odklonila zdravniško pomoč in jo je naknadno iskala sama.



Policisti so sprva raziskovali morebiten sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, vendar pa so po končani preiskavi izključili možnost, da bi bil požar posledica kaznivega dejanja.

V sredo okoli 21.30 ure pa so policisti in gasilci posredovali zaradi požara v stanovanji hiši na Jarški cesti v Ljubljani. Po prvih zbranih podatkih je zagorelo v kurilnici. Policisti so preko noči kraj zavarovali ter včeraj zaključili z ogledom in zbiranjem obvestil.

V času požara je bila v hiši ena oseba, ki so jo s pomočjo gasilcev rešili iz hiše. Zaradi suma vdihavanja dima oz. plina so na preventivni pregled v zdravstveno ustanovo odpeljali dve osebi.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je bila o dogodku obveščena tudi dežurna plinarna, ki je zaprla dovod plina.