Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Sežani na vlaku več deset migrantov, na Gruškovju trije v tovornjaku

Deli na:
V Sežani na vlaku več deset migrantov, na Gruškovju trije v tovornjaku

Foto: Getty Images

Koprski policisti so na železniški postaji v Sežani na tovornem vlaku namenjenem v Italijo našli 12 ilegalnih migrantov. Še tri so odkrili na Gruškovju.

Še nekaj se je jih je ob prihodu policistov razbežalo po okolici, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper. Skupno so na vlaku našli 32 oseb, nekaterim so nudili zdravniško pomoč zaradi dehidriranosti.

Prijeti ilegalni migranti so po prvih podatkih državljani Sirije in Iraka, med njimi so ena ženska, trije otroci in en mladoletnik. Vsem, ki so potrebovali zdravniško pomoč, so jo tudi nudili, so v sporočilu za javnost zapisali v PU Koper.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so v zaprtem vagonu našli in tudi oskrbeli skupno 32 oseb, kar je za STA potrdila tudi tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

Od teh je sedem oseb potrebovalo zdravniško pomoč, eno osebo pa so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, so navedli na upravi. Leskovčeva je pojasnila, da je šlo pri omenjenih zdravstvenih težavah v glavnem za dehidracijo.


Na Gruškovju nov poskus nezakonitega vstopa v državo

Na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so policisti v četrtek preprečili nov poskus nezakonitega vstopa v Slovenijo. V prikolici turškega tovornjaka so se med naloženimi paketi skrivali dva Afganistanca in Pakistanec, ki so se na ta način poskušali izmakniti mejni kontroli. Vsi trije so mladoletniki in so se bili primorani vrniti na Hrvaško.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je priklopno tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki so ga ustavili ob vstopu s Hrvaške v Slovenijo v četrtek nekaj pred 3. uro zjutraj, vozil 37-letni državljan Turčije.

Policisti so pri pregledu priklopnega tovornega vozila z detektorjem srčnega utripa ugotovili, da obstaja verjetnost, da se v notranjosti vozila nahajajo ljudje. Zato so opravili temeljit pregled tovornega prostora, v katerem so med naloženimi paketi našli skrita dva državljana Afganistana in enega državljana Pakistana.

Policisti so jim zavrnili vstop in jih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Na pristojno tožilstvo bodo podali tudi kazensko ovadbo.