Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Revozu se še ukvarjajo s posledicami hekerskega napada

Deli na:
V Revozu se še ukvarjajo s posledicami hekerskega napada

Za konec marca namreč načrtujejo serijsko proizvodnjo novega clia 4.

V novomeškem Revozu, kjer sta zaradi hekerskega napada na računalniški sistem obstali petkova večerna in sobotna dopoldanska izmena, še vedno skušajo odpraviti njegove posledice.

Kdaj bodo lahko vnovič zagnali proizvodnjo, še ne vedo, ocena škode pa bo znana šele ob vnovičnem delovanju tovarne. V Revozu sicer on nedeljah ni delovne izmene.

Vodja Revozove službe za komuniciranje in javne zadeve Nevenka Bašek Zildžović je za STA davi povedala, da v tej novomeški tovarni posledic hekerskega napada do zdaj še niso uspeli odpraviti. Revozova delovna skupina, ki se ukvarja z omenjenim problemom, pa se bo o stanju v tovarni in nadaljevanju njegovega reševanja preko elektronskih povezav pogovarjala danes dopoldne.

Kot je dodala, je reševanje problema v marsičem odvisno od pariške centrale in reševanja posledic tamkajšnjega napada, kajti Revoz je del Renaultovega sistema in njegovega elektronskega omrežja, je pojasnila.

Bašek Zildžovićeva je še dodala, da za zdaj še ne morejo potrditi, ali jim bo uspelo zagotoviti pogoje za nemoteno delovanje ponedeljkove dopoldanske izmene. Več naj bi bilo po njenih besedah znanega danes zvečer.

Po neuradnih podatkih je omenjena zaustavitev proizvodnje, ki jo je povzročil hekerski izsiljevalski napad, v Revozu do zdaj povzročila izpad izdelave več kot 400 vozil.

V francoskem Renaultu so sicer za francosko tiskovno agencijo AFP v soboto povedali, da so bili tarča napada in da ocenjujejo razmere, da bi našli rešitev. Potrdili so, da so v novomeškem Revozu v petek zvečer ustavili proizvodnjo avtomobilov, potem ko so bili v napadu prizadeti tamkajšnji računalniki.