zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V požaru pri Škalah huje ranjen gasilec, na katerega je padlo drevo

Deli na:
V požaru pri Škalah huje ranjen gasilec, na katerega je padlo drevo

Foto: Bobo

V požaru pri Škalah se je hudo poškodoval gasilec iz Šoštanja, na katerega se je podrlo drevo; več kot 150 gasilcev se je večji del dneva borilo z ognjem.

Več kot 150 gasilcem, ki so se včeraj ves popoldan ob pomoči helikopterja Slovenske vojske borili s požarom med Škalami pri Velenju in Hrastovcem, je zvečer požar uspelo pogasiti, a v gozdnem delu ponekod še tli. Na požarišču čez noč ostaja požarna straža, je STA povedal vodja intervencije Boris Brinovšek. V požaru se je hudo poškodoval en gasilec.

Po podatkih Policijske uprave Celje se je v požaru hudo poškodoval 41-letni gasilec iz Šoštanja, na katerega se je podrlo drevo. Poškodovanega gasilca so s policijskim helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in je po podatkih policije v življenjski nevarnosti.


Sicer pa je najprej sredi dneva zagorelo na travniku na območju od Škal pri Velenju proti Hrastovcu, nato pa se je požar razširil še na območje gozda. Celotno območje, ki ga je zajel požar, se po Brinovškovi oceni razprostira na površini okoli tisoč metrov krat 300 do 400 metrov. Požar je gasilo prek 150 gasilcev iz več gasilskih društev s skupno več kot 20 vozili.

Poleg ponekod težje dostopnega terena so se težave pojavile tudi z dobavo vode, a so pri tem na pomoč priskočili kmetje s traktorji in cisternami, je povedal Brinovšek. V veliko pomoč je bil tudi helikopter Slovenske vojske, ki je vodo za gašenje zajemal iz Škalskega jezera. Helikopter je požarišče zapustil nekaj pred 20. uro.

Stanovanjski objekti v požaru niso bili ogroženi, je še povedal vodja intervencije in poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek.