stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes v Mariboru upor proti migrantom in Cerarju

Deli na:
Danes v Mariboru upor proti migrantom in Cerarju

Foto: Bobo

Ker vlada skrivaj po Sloveniji naseljuje dogovorjene kvote migrantov, med katerimi so potencialni teroristi, bo danes v Mariboru ob 15. uri na Trgu Leona Štuklja zborovanje z naslovom Upor v Mariboru proti migrantom in proti vladi Mira Cerarja.

Pobudnica protesta je Ana Žana, ki meni, da je za protest dovolj razlogov, saj se je zadnje dni izkazalo, da slovenska vlada brez obveščanja lokalnih prebivalcev na skrivaj naseljuje migrante po celi državi. „V Mariboru jih naseljujejo že od lani in celo leto poprej. Maribor je na robu obupa, na robu preživetja in nikakor ne moremo sprejeti tezo, da se med nas naseljujejo ljudje, ki še nekaj dni pred prihodom za Slovenijo niso niti slišali,“ je zapisala Žana in dodala, da je treba najprej pomagati domačim ljudem.

„Žalostno je, da lokalna oblast ne uresničuje danih obljub pred volitvami. Ni jim niti malo mar za ogroženost ljudi, ki je vsaki dan večja in težja. Svoje prispeva tudi vlada. Ne ozirajo se na ljudstvo, ki jim je dalo svoj glas. Gredo celo korak dlje in voljo ljudstva teptajo. Nam ljudem je tega dovolj. Želimo delati, želimo iti v trgovino in otroku kupiti čokoladico, ne le da se borimo za subvencionirane malice in kosila s podpisovanjem peticij. Slovenija je naša in mi njeni! Dolžni smo domovini, sebi in svojim otrokom urediti dobro danes za boljši jutri,“ še meni Ana Žana.