oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Mariboru se znova začenja sojenje za trojni umor

Deli na:
V Mariboru se znova začenja sojenje za trojni umor

Foto: Bobo

V Mariboru bodo znova začeli soditi Alexandru Žlendru, ki naj bi pred več kot dvema desetletjema v Srbiji sodeloval pri trojnem umoru.

Po počitniškem tednu se delo na slovenskih sodiščih vrača v običajne tirnice. V Mariboru bodo znova začeli soditi Alexandru Žlendru, ki naj bi pred več kot dvema desetletjema v Srbiji sodeloval pri trojnem umoru. V Ljubljani pa se po nekaj tednih predaha nadaljuje ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik.

V Mariboru znova sojenje za trojni umor

Na mariborskem sodišču se bo v petek znova začelo sojenje Alexandru Žlendru, ki ga tožilstvo v sodelovanju s srbskimi pravosodnimi organi bremeni sodelovanja pri trojnem umoru leta 1993 v Beogradu. Žlender je bil vse odtlej srbskim organom pregona nedosegljiv, dokler se ni izkazalo, da ves čas mirno živi v Sloveniji. Sodišče mu je lani izreklo oprostilno sodbo, a jo je višje sodišče razveljavilo. Na septembrskem predobravnavnem naroku krivde v zameno za 18 let zapora ni priznal.

Nadaljevanje sojenja v zaradi domnevnega oškodovanja Impola

Po daljšem času se v sredo v Mariboru nadaljuje sojenje prvemu človeku slovenskobistriškega predelovalca aluminija Impol Jerneju Čoklu, njegovemu namestniku Vladimirju Leskovarju in podjetju Upimol 2000, ki jim tožilstvo očita, da so s posli, povezanimi z omenjenim podjetjem, preko katerega so izpeljali nakupe surovin, med leti 1998 in 2006 oškodovali Impol za 1,9 milijona evrov.