20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Luki Koper bodo osem ur delali, a zaostankov ne bodo uspeli nadoknaditi

Deli na:
V Luki Koper bodo osem ur delali, a zaostankov ne bodo uspeli nadoknaditi

Foto: Bobo

Delo v Luki Koper je v skladu z napovedmi zaposlenih ob 9. uri spet steklo, je za STA potrdil tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik. Čeprav bodo delavci po napovedih naslednjih osem ur delali z vsemi razpoložljivimi zmogljivostmi, pa to, kot je priznal Šik, še ne bo dovolj, da bi nadoknadili vse nakopičene zaostanke.

Delo v pristanišču je zastalo že v petek dopoldne, poleg blokade Luke in posledične gospodarske škode za pristanišče pa je akcija zaposlenih povzročila tudi ustavitev tovornega prometa na slovenskih železnicah, prizadelo je tudi cestni tovorni promet. Tovorna vozila se po potrebi izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.

Delavci so se za začasno prekinitev blokade v nedeljo odločili v dobro družbe, saj vladi ne želijo dopustiti uničenje Luke. Po razkritju vladnega dokumenta, katerega vsebina naj bi dokazovala namero po odprtju koncesijske pogodbe in uvedbi pristaniške uprave, kar bi po mnenju luških delavcev vodilo v privatizacijo Luke, vztrajajo pri odstopu ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča in državnega sekretarja na finančnem ministrstvu Metoda Dragonje.

Več o možnih rešitvah nastale situacije je pričakovati po popoldanski izredni seji nadzornega sveta družbe. Na njej bodo poleg stanja v pristanišču obravnavali tudi vsebino in posledice že omenjenega vladnega dokumenta.