sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Ljubljani se je danes zjutraj pokazal vrh minareta

Deli na:
V Ljubljani se je danes zjutraj pokazal vrh minareta

Foto: Primož Lavre

To, kar vidite na uvodni fotografiji, dragi bralci, je pogled z okna 9. nadstropja v stolpnici (črna vdova) na Dunajski 5. In ne, ni raketa zemlja – zemlja, niti ni kopija raketnega izstrelišča Cape Canareval na floridski Vesoljski obali (Space Coast) ob Atlantskem oceanu v ZDA, ampak vrh minareta.

Ta arhitekturni biser bo uredništvu od danes naprej bogatil pogled na Triglav, simbol Slovencev kot naroda, ki z islamom nima prav ničesar, razen tega, da so nas stoletja nazaj Turki klali, posiljevali in ugrabljali otroke.

Staroselci v Ljubljani se držijo za glave, pomembni Slovenke in Slovenci se obračajo v grobu, ljubljanski župan Zoran Janković pa je sredi tedna izjavil, da bo Ljubljana, ki je »najlepše mesto na svetu« z džamijo še lepša. Janković je na ogled pripeljal še zagrebškega župana Milana Bandića. Ta je dejal, da »sta lahko tako Ljubljana kot Zagreb zgled ostalim evropskim prestolnicam«.

Evropa nima ničesar skupnega z islamom. Take in podobne zgradbe so v tem delu sveta krajinski tujki. Islamski center, ki bo poleg džamije (sprejela bo okoli tisoč vernikov) zajemal še športno dvorano, prostore za izobraževanja, parkirišče za avtomobile, restavracijo in amfiteater, pa lahko po izkušnjah iz zahodne Evrope postane leglo radikalizacije in terorizma. In samo v tem bo lahko Ljubljana podobna evropskim prestolnicam, kar je grozljivo. A ponekod v Evropi že zapirajo džamije, v Švici je gradnja prepovedana. Ali kot je pred meseci dejal dr. Damir Črnčec: »Francija bo zaprla 160 mošej, ker so v nasprotju z ustavnimi vrednotami. A mi že vemo, kdo in s kakšnimi vrednotami financira džamijo v Ljubljani?«

Celotna investicija je vredna 35 milijonov evrov, 11 milijonov evrov bo prispeval Katar, država, ki je bila večkrat obtožena, da financira terorizem, država, ki ne spoštuje človekovih pravic. Zato je njen denar umazan. Na to se spomnite, ko boste gledali to stavbo.