Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Ljubljani prijeli serijskega roparja, ki je ženskam kradel torbice

Deli na:
V Ljubljani prijeli serijskega roparja, ki je ženskam kradel torbice

Foto: Reuters

Ljubljanski policisti so v soboto prijeli 41-letnega moškega, ki je ženski z rame strgal torbico.

Pozneje se je izkazalo, da gre za serijskega roparja. Novomeški policisti pa so na Obrežju pregledali pet Hrvatov, za katere se je izkazalo, da so v slovenskih trgovinah izvedli več tatvin kozmetičnih izdelkov, oblačil in obutve.

Ljubljanski policisti so 41-letnika prijeli potem, ko so jih v soboto dopoldne obvestili, da je neznanec ženski na Einspilerjevi ulici v Ljubljani z rame strgal torbico in nakupovalne vrečke. Na podlagi opisa so moškega kmalu izsledili in prijeli na Medvedovi ulici.

Zaradi suma velike tatvine so mu odvzeli prostost in ga pridržali, v nadaljevanju pa ugotovili, da je osumljen še vsaj šestih ropov in velike tatvine.

Med drugim naj bi 5. januarja s pištolo poskušal izvršiti rop v enem od ljubljanskih hostlov, ki pa je spodletel, ker se mu je receptor uprl. 12. januarja naj bi na Einspilerjevi ulici ženski iztrgal torbico in jo pri tem lažje poškodoval. Istega dne naj bi na podoben način ukradel torbico ženski še na Celovški cesti.


Dan pozneje naj bi popoldne ukradel torbico ženski na Lepodvorski ulici, zvečer pa naj bi skupaj z za zdaj še neznano žensko s pištolo oropal enega izmed gostinskih lokalov na območju Ljubljane.

Policisti so pri moškem našli večino ukradenih predmetov, med njimi osebne dokumente in bančne kartice žrtev, plinski pištoli, montirno železo in podobno. V ponedeljek so ga zato privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Novomeški policisti pa so v soboto na mejnem prehodu Obrežje prijeli pet Hrvatov, za katere se je izkazalo, da so bili na plenilskem pohodu po slovenskih trgovinah. Odkrili so jih potem, ko so pri mejni kontroli v prtljažnem delu njihovega avtomobila opazili večjo količino kozmetike, oblačil in obutve, na katerih so bile še vedno nameščene varnostne kode iz prodajaln.

Ker Hrvatje niso znali pojasniti izvora predmetov, so jim policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so tudi avtomobil in predmete.

Med preiskavo so ugotovili, da so se trije moški in dve ženski, stari med 18 in 24 let, pripeljali v Slovenijo z namenom, da izvršijo več tatvin v prodajalnah. Ugotovljeno je bilo, da so iz devetih prodajaln v Brežicah, Krškem, Novem mestu in Ljubljani ukradli za okoli 8000 evrov predmetov. Te so odlagali v posebej prirejeno večjo torbo, ki je onemogočala sprožitev varovalnega sistema pri odhodu iz prodajalne.