kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Barceloni in okolici vsaj 100 slovenskih državljanov

Deli na:
V Barceloni in okolici vsaj 100 slovenskih državljanov

Oblasti primer obravnavajo kot teroristični napad. - Foto: Reuters

Po podatkih veleposlaništva v Madridu so bili v središču Barcelone, kjer se je včeraj zgodil teroristični napad, trije mladi slovenski državljani-

K sreči niso bili poškodovani ali v nevarnosti in zvečer so v nekem nakupovalnem centru čakali na nadaljnja navodila policije, so sporočili za STA z zunanjega ministrstva (MZZ).

V predelu Rambla v španskem mestu Barcelona se je včeraj popoldne kombi zaletel v množico ljudi, ubitih je bilo najmanj 13 ljudi, 50 pa jih je ranjenih, od tega več huje.

Veleposlaništvo Slovenije v Madridu je kmalu po napadu vzpostavilo stik z lokalnimi oblastmi, da bi ugotovilo, če so med poškodovanimi tudi Slovenci.



Ministrstvo za zunanje zadeve državljanom Slovenije, ki se trenutno nahajajo v Barceloni, ob tem svetuje, da upoštevajo navodila pristojnih lokalnih oblasti, in da se izogibajo predelu Rambla in Plaza de Cataluna. Vsi zainteresirani državljani Slovenije pa se lahko za več informacij obrnejo bodisi na MZZ ali na veleposlaništvo Slovenije v Madridu.

Na širšem območju Barcelone je po vedenju MZZ trenutno vsaj 100 slovenskih državljanov, je za STA povedal vodja konzularne službe na ministrstvu Andrej Šter. Vendar je spodbudno to, da nihče izmed njih, pa tudi nihče izmed njihovih svojcev v Sloveniji, ni sporočil, da koga ne more kontaktirati oz. bi potreboval pomoč. Zato sklepamo in upamo, da je z njimi vse v redu, je dejal.

Ob tem je opozoril, da so to prvi podatki in da je Barcelona destinacija, kamor Slovenci potujejo predvsem individualno, zato je težko govoriti koliko jih je tam natančno. Zunanje ministrstvo vsem, ki so tam, priporoča, da se izogibajo krajem, kjer se je ta napad zgodil, predvsem pa naj upoštevajo navodila in nasvete lokalnih oblasti, je še poudaril.