901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Umor 63-letnika pri Trbovljah: Morilec žrtev povozil s traktorjem in truplo odvlekel v gozd

Deli na:
Umor 63-letnika pri Trbovljah: Morilec žrtev povozil s traktorjem in truplo odvlekel v gozd

Foto: Bobo

Policija je razkrila nekatere podrobnosti smrti 63-letnika iz okolice Trbovelj. Kot je v izjavi medijem pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski, je 29-letni osumljenec pokojnika do smrti povozil s traktorjem. Osumljencu očitajo umor iz koristoljubnosti, grozi mu vsaj 15 let zapora.

Policija je ugotovila, da je osumljenec žrtvi večkrat pomagal pri spravilu lesa, med njima pa je večkrat prihajalo tudi do nesoglasij. Tako je bilo tudi 20. julija, ko je osumljenec pokojnika najprej s sprednjim delom traktorja podrl in ga nato z namenom, da mu vzame življenje, povozil z zadnjimi kolesi. Nato ga je z verigo navezal na traktor in odvlekel do bližnjega gozda, kjer je truplo odvrgel v globel.

Nato je odšel v pokojnikovo hišo, od koder je odtujil nekaj predmetov, tudi njegovo denarnico, ter se s traktorjem odpeljal v Radeče in ga tam pustil. "Odšel je v Celje, kjer je ukradeni denar porabil z popivanje. Dva dni po dogodku se je vrnil na kraj zločina, kjer je odvrgel denarnico," je še opisal Zrinski.

Kot je izpostavil, je osumljeni "specialni povratnik premoženjskih kaznivih dejanj, za kar je bil tudi večkrat pravnomočno obsojen". Preiskovalni sodnik je za 29-letnika, ki je osumljen umora iz koristoljubnosti, odredil pripor.

Da je 63-letnik pogrešan, sta policiste obvestila njegova znanca, ki sta ga nazadnje videla 20. julija. Takrat sta ga peljala po opravkih, nato pa ga do nedelje nista uspela priklicati, kljub temu da so bili dogovorjeni za srečanje. Iskala sta ga tudi doma, "kjer sta opazila nekaj okoliščin, katerih pri znancu nista bila vajena, zato sta se tudi odločila obvestiti policiste, da osebo pogrešata," je pojasnil Zrinski.

Policisti so se na prijavo, ki je bila podana 25. julija, odzvali in izvedli iskalno akcijo. "Ta je bila izredno zahtevna, ker gre za zelo neprehodno območje," je ob tem povedal Zrinski. Truplo 63-letnika so našli približno 50 metrov od stanovanjske hiše na strmem gozdnatem pobočju.

Glede na prva zbrana obvestila, ogled kraja, kjer so našli truplo, in tudi glede na ogled stanovanja in bližnje okolice, so kriminalisti posumili, da je 63-letnik umrl nasilne smrti. To so naslednji dan tudi potrdili z obdukcijo.

Na podlagi vseh zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so kriminalisti v preiskavi izločili osumljenega 29-letnega moškega iz Trbovelj in ga 28. julija pridržali. "Med zaslišanjem je 29-letnik dejanje opisal in ga obžaloval," je še pojasnil Zrinski.