nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Učinek gospe Trump: "Melanijina Slovenija" je magnet za tuje turiste

Deli na:
Učinek gospe Trump: "Melanijina Slovenija" je magnet za tuje turiste

Foto: Getty Images

Domovina morebitne bodoče prve dame ZDA je vse bolj priljubljena turistična destinacije, piše agencija Associated Press o Sloveniji in Melaniji Trump, soprogi republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

Slovenijo pogosto zamenjujejo s Slovaško, a s Trumpovo kandidaturo pa sta Melanija in Slovenija prišli v ospredje, piše agencija, ki navaja Ljubljančana Janeza Bošnjaka: "Karkoli si mislite o Melaniji, Slovenijo je postavila na zemljevid."

Da ima država privilegij, da je na stičišču Alp in Jadranskega morja, ugotavlja Associated Press, ki za Slovenijo še pravi, da slovi po okusni hrani (izpostavljeni so štruklji in kranjska klobasa).

Melanija, ki se je konec osemdesetih po Ljubljani s fantom vozila na kovinsko modri vespi, današnje prestolnice verjetno ne bi prepoznala. V desetletjih, ko je živela na tujem, se je Ljubljana iz sivega in pustega mesta spremenila v živahno in slikovito mesto z restavracijami, kavarnami in nočnimi klubu, polnimi tujcev. Associated Press opiše znamenitosti Ljubljane (Tromostovje, grad) in izpostavi pestro dogajanje na bregovih Ljubljanice v srediču mesta.

Agencija se dotakne Melanijine dvomljive uradne biografije, zlasti njenih navedb, da je končala študij arhitekture. Njen nekdanji sošolec za Associated Press pove, da je obiskovala predavanja, diplomirala pa ni.

Ob Ljubljani članek predstavi še druge turistične atrakcije Slovenije, ki sta jo v letu 2014 obiskala 2,4 milijona turistov, trikrat več kot leta 1995. Bled in Alpe, Piran na Obali, ki ga agencija poimenuje slovenske Benetke, in pa Portorož, kjer je, Associated Press posebej poudari, Melanija leta 1992 tekmovala na lepotnem tekmovanju, ki ji je odprlo vrata v svet.