Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Ubil bi tudi njo," je mariborskemu morilcu Senadu žal, ker v avtu ni bilo njegove bivše žene

Deli na:
"Ubil bi tudi njo," je mariborskemu morilcu Senadu žal, ker v avtu ni bilo njegove bivše žene

Sredi belega dne so po Mariboru odjeknili streli. - Foto: Gabrijel Toplak

Mariborski policisti so danes razkrili podrobnosti v zvezi s sredinim strelskim obračunom v Mariboru, v katerem je umrl 52-letni moški.

Kot je povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl, je bil motiv za dejanje maščevanje iz ljubosumja, 54-letnega osumljenca Senada S. pa so pridržali in ga bodo v petek prepeljali k preiskovalnemu sodniku.

Po dosedanjih ugotovitvah se je osumljeni pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune. Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik, star 38 let, na zadnjem sedežu pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Po besedah Kolbla se je Senad S. policistom na kraju dogodka predal sam, trenutno se nahaja v policijskem pridržanju, od koder ga bodo v petek prepeljali k preiskovalnemu sodniku. Preiskava sicer še poteka, zato več podrobnosti za zdaj kriminalisti ne razkrivajo, je pa Kolbl še dodal, da ta poteka v smeri kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ob tem je potrdil, da je bil pridržani maja lani obravnavan zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Takrat se je po opravljeni preiskavi stanovanja tudi izkazalo, da doma hrani več kosov kratko- in dolgocevnega strelnega orožja, ki so mu ga skupaj z okoli 2500 naboji zasegli. Do sodnega razpleta omenjene zadeve še ni prišlo, je pa takrat osumljeni dobil tudi prepoved približevanja.


Po ugotovitvah policije Senad S. za dve pištoli, ki ju je imel pri sebi, ni imel dovoljenja, kje jih je dobil, pa bo pokazala nadaljnja preiskava. Ob dejanju je izstrelil več deset nabojev, pri sebi je imel namreč več nabojnikov, bolj natančen pa Kolbl zaradi interesa preiskave ni želel biti. Danes kriminalisti sicer nadaljujejo tudi balistični ogled vozila.

Čeprav podrobnosti medsebojnih razmerij med osumljenim in žrtvijo ni želel razkriti, pa je potrdil, da sta se poznala. Po predaji je bil osumljeni pripravljen sodelovati s kriminalisti.

Lažje poškodovani moški se trenutno nahaja v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, v obračunu pa je bilo poškodovano še eno osebno vozilo, ki je prav takrat pripeljalo v nasprotni smeri.

Po pisanju časnika Večer naj bi bila prva tarča strelca njegova nekdanja žena, ki pa je več mesecev ni izsledil. Prav ta ga je namreč lani prijavila zaradi nasilja in policiji povedala o skritem orožju, nato pa se pred možem umaknila v varno hišo. Spomladi sta po pisanju časnika začela z ločitvenim postopkom. "Priznam vse, zaprite me. Žal mi je, da ni bilo bivše v avtu. Ubil bi tudi njo, ker me je lani izdala in ste nato prišli k meni opravit hišno preiskavo," je po pisanju Večera Senad S. izjavil med pridržanjem.

Kljub dejstvu, da sta se samo ta teden v Mariboru zgodila kar dva umora in da jih je bilo pred tem letos že nekaj, na Policijski upravi Maribor menijo, da varnostne razmere na njihovem območju ostajajo solidne. Večina tovrstnih kaznivih dejanj se na njihovem območju zgodi zaradi družinskih obračunov.