Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tvoj brat se je polastil mojega stanovanja, deložirana Zlatka Olah očita sodnici črnograditeljici

Deli na:
Tvoj brat se je polastil mojega stanovanja, deložirana Zlatka Olah očita sodnici črnograditeljici

Zaradi krivice, ki se ji je, kot trdi, zgodila, ima neverjetno moč in bo vztrajala do konca. - Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Ob premestitvi sodnice Tine Benčič na koprsko sodišče je Zlatka Olah, ki Benčičevo krivi za deložacijo iz stanovanja v Luciji pred poldrugim letom, danes začela protest pred poslopjem sodišča.

Olahova zahteva pravico oz. da ji vrnejo njen dom. Ob tem je napovedala, da bo protestirala vsako sredo in vztrajala tako dolgo, kot bo treba.

Sodnica Benčičeva se je znašla pod lupo javnosti po razkritju, da je na zemljišču sklada kmetijskih zemljišč brez soglasij zgradila hišo. Disciplinsko sodišče vrhovnega sodišča pa jo je zaradi kršitve zakona o sodniški službi izreklo sankcijo premestitve na drugo okrajno sodišče na območju Okrožnega sodišča v Kopru za eno leto.

Ravnanje Benčičeve je bilo toliko bolj sporno, ker kot sodnica odloča o zadevah, povezanih z izvršbami in zemljiško knjigo. Sporen naj bi bil prav primer Olahove, ki je maja 2016, ko bi jo morali deložirati iz stanovanja v Luciji, zagrozila, da bo sprožila eksplozijo plinskih jeklenk. Po njenih trditvah naj bi jo namreč deložirali zaradi dolga v višini 4000 evrov. Benčičeva, ki bi lahko prodala garažni boks, ki je bil ocenjen na dobrih 16.000 evrov, pa je namesto tega prodala stanovanje in garažo, je tedaj pojasnila Olahova.

Olahova je ob začetku protesta pred poslopjem sodišča za STA poudarila, da želi, da ji vrnejo njen dom. Obenem želi tudi pravico za sodnico, saj meni, da bo s premestitvijo na drugo sodišče dosegla "še večjo zmago", dejansko pa bi ji morali rušiti črno gradnjo in odvzeti licenco, meni protestnica.

Kot je dejala, je po enem letu protestov pred piranskim sodiščem dosegla vsaj to, da je dobila vrnjeno garažo in osebne predmete, ki pa jih uničujejo podgane in miši. Olahova je obenem potožila, da je bolna in ne zmore več, po drugi strani pa namerava nadaljevati proteste, dokler ne doseže pravice. "Če je treba, bom šla peš do Haaga," je dodala.

Olahova poleg tega sodnici Benčičevi očita naklep, saj naj bi bil kupec njenega stanovanja zgolj slamnati lastnik, dejansko pa naj bi se stanovanja "polastil" brat Benčičeve. Kot je dodala deložiranka, naj bi bili sicer na piranskem sodišču "vsi koruptivni", vključno s predsednico sodišča Natašo Tomazini Tonejc, ki da je podpirala Benčičevo, odgovorna pa naj bi bila tudi za uničenje več oporok.

Slovenske novice so sicer prejšnji teden poročale, da državno tožilstvo preiskuje tudi povezavo Benčičeve in nekaterih uradnikov na piranski občini, od katerih naj bi bil eden tudi pod lupo Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi suma, da je zahteval "kavcije" za izdajo gradbenih dovoljenj.

Na očitke Zlatke Olah o bratu Benčičeve se je odzval Žiga Uhelj, ki je obtožbe zavrnil. Olahovo poziva, naj svoje očitke dokaže, "če pa so njene obtožbe glede mene osebno napačne in izmišljene, pa naj neha lagati in naj mene osebno pusti na miru …"

Objavljamo Olahov odziv v celoti:


Spoštovani,

Objavili ste članek, kjer omenjate, da je ga. Olah izjavila, da je pravi kupec stanovanja njen brat. Prosim sporočite Olahovi (lahko tudi objavite na vaši spletni strani), da se vam je v zvezi z člankom javil brat in ji prijazno sporoča:

Če gospa Olah dokaže, da je imel sodničin brat KAKRŠNOKOLI povezavo z dražbo, dobi stanovanje nazaj.
Če dokaže, da je brat položil varščino in ni zmagal na dražbi, ji kupi drugo – ekvivalentno stanovanje.
Če dokaže, da med bratom in »slamnatim« kupcem obstaja povezava, ji kupi drugo – ekvivalentno stanovanje.
Če dokaže, da se je brat udeležil dražbe, ji kupi drugo – ekvivalentno stanovanje.
Če dokaže, da je brat zračil stanovanje oz da je od izgradnje bloka bil v tem stanovanju, dobi stanovanje nazaj.

Glede na vse obtožbe zloglasnega podjetja Benecom s katerim sem baje zaslužil ogromne denarje jo obveščam, da če dokaže da sem (kadarkoli bil) lastnik tega podjetja oz. imel kakršnokoli povezavo s tem podjetjem, ji to podjetje PODARIM. Ime tega podjetja sem izvedel iz njenih plakatov.

Če pa so njene obtožbe glede mene osebno napačne in izmišljene, pa naj neha lagati in naj mene osebno pusti na miru…

Ponavljam: moja edina »povezava« s tem stanovanjem je, da sem si (s pomočjo kredita pri Abanki) kupil stanovanje v sosednjem bloku. Ker pač želim vsak dan priti domov, moram se gibati v bližini zloglasnega stanovanja.

Lep pozdrav,

Žiga Uhelj