Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi v Dupleku Trg slovenske osamosvojitve

Deli na:
Tudi v Dupleku Trg slovenske osamosvojitve

Svetniki občine Duplek so na včerajšnji seji po predlogu lokalnega odbora NLS preimenovali del Ceste 4. julija v Spodnjem Dupleku v Trg slovenske osamosvojitve.

»Veseli smo, da so občinski svetniki v občini Duplek prepoznali pomen zgodovine, saj ugotavljamo, da v zadnjem času premalo govorimo o slovenski osamosvojitvi,« je ob tem dejal predsednik lokalnega odbora NLS Boštjan Partljič.

Že lani je predlagal spremembo imena dela ulice. Zato ga veseli, da se bodo lahko tudi v občini Duplek pohvalili s trgom, ki je posvečen vsem, ki so leta 1991 žrtvovali svoja življenja za samostojno Slovenijo, ter vsem domoljubom, ki so se postavili v bran novi državi vseh Slovenk in Slovencev. 

Že tako majhne spremembe, kot je poimenovanje trga po slovenski osamosvojitvi, dajejo državi oziroma kraju velik pomen. Spomnimo, da je Franc Kangler še kot župan Maribora z veliko večino v mestnem svetu spremenil ime Trga Borisa Kraigherja v Trg Leona Štuklja, Svetozarevsko ulico pa v Ulico slovenske osamosvojitve in Ulico škofa Maksimilijana Držečnika.

V Novi ljudski stranki Slovenije zato pozivajo vse mestne oziroma občinske svetnike vseh strank, da v svojih okoljih pokažejo več čuta in odgovornosti za zgodovino, predvsem pa za osamosvojitev Slovenije. Po mnenju  Boštjana Partljiča se je Slovenija leta 1991 osamosvojila, ni pa se osvobodila. Zato je prav, da se spomnimo tistih junakov, ki imajo največ zaslug za slovenski narod in slovensko zgodovino leta 1991, trdi Partljič.

Zanimivo je, da so se pri sklepanju o poimenovanju v Trg slovenske osamosvojitve z vzdržanim glasom zoperstavili tudi svetniki, katerih liderji strank imajo domoljubje vselej na ustih, in sicer NSI, SLS, nekdanji svetnik SDS Žnidarič, in seveda svetniki župana Mitje Horvata.