sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tri leta nazaj bojkotirali Krkoviča, danes pa prapor NOB s peterokrako zvezdo

Deli na:
Tri leta nazaj bojkotirali Krkoviča, danes pa prapor NOB s peterokrako zvezdo

Ob rob soboški proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti: na prireditvi so bili zbrani vsi, ki jim samostojna Slovenija ni bila intimna opcija, VSO pa ni bila povabljena k sodelovanju

Dneva samostojnosti in enotnosti so se spomnili tudi mestni občini Murska Sobota. V sodelovanju z Območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje so pred spomenikom osamosvojiteljem priredili slovesnost.

Bolezen je preprečila županu dr. Aleksandru Jevšku, da bi spregovoril zbranim, zato je vskočil njegov podžupan in strankarski kolega v SD Zoran Hoblaj. V svojem nagovoru je poudaril pomanjkanje enotnosti v slovenski družbi, kakršni smo bili priča ob plebisciti 23. 12. 1990 in v času osamosvajanja. »Da ni napredka, če ne stopimo skupaj,« je še dejal Hoblaj, kar so zbrani, med njimi tudi strankarski šef SD in podpredsednik vlade Dejan Židan, pa državnozborski poslancev NSI Jožef Horvat in seveda general Ladislav Lipič, prvi mož združenja veteranov vojne za Slovenijo, pospremili z odobravajočim aplavzom.

Med udeleženci so umanjkali obrazi še vsaj dveh vladno koalicijskih poslancev Dušana Radića in Marije Bačič. Seveda so za ustrezno ikonografijo na proslavi poskrbeli tudi praporščaki veteranskih organizacij in združenj, tudi tiste NOB z peterokrako zvezdo, nikjer pa ni bilo za videti prapora VSO.

»Ker nismo bili povabljeni,« je bil kratek prvi mož VSO Pomurja Franc Zagorc. Organizator, torej mestna občina Murska Sobota, združenja za vrednote slovenske osamosvojitve ni povabila na dogodek, na katerem so govorili o simboliki enotnosti, ki so jo Slovenci tako množično izpričali v času osamosvajanja. Kakšna je to politična perverznost komunističnih oblastnikov Murske Sobote, ki imajo zelo kratek zgodovinski spomin.

Le tri leta nazaj, ko je ob dnevu samostojnosti in enotnosti na pobudo regijske VSO Murska Sobota dobila pomnik osamosvojiteljem, je takratna mestna oblast na čelu z županom Antonom Štihcem k sodelovanju na prireditvi povabila vse veteranske organizacije. Odgovor pa je bil več kot šokanten, tako Lipičevi vojni veterani, kot tudi policijski veterani Severa so javno napovedali bojkot prireditve, ker je bil na njej kot svečani govorec napovedan general Tone Krkovič, prvi poveljnik Manevrske strukture, ko se zanjo generalu Ladislavu Lipiču in polkovniku Vladimiru Miloševiću še ni sanjalo o obstoju MSNZ.

Ker da je Krkovič kriminalec, vpleten v nečedne posle pri aferi Patria, in morilec, ker naj bi dal sestreliti Merljakov helikopter. Vse te gnusne obtožbe na račun Toneta Krkoviča so na sodišču doživele popoln poraz, vendar se Veteranom vojne za Slovenijo, kaj šele njihovemu šefu Ladislavu Lipiču, ki velikokrat otrese podplate na predpražniku pred hišo Milana Kučana v Murglah, ni zdelo vredno, da se za izdajo opravičijo svojemu poveljniku.

Seveda takrat 23. Decembra 2013, ko se je odkrivalo spominsko obeležje pomurskim osamosvojiteljem, tudi ni bilo partijski veljakov SD tipa Dejan Židan, letos pa ni nihče, ki kaj pomeni na oblastni levici, ni umanjkal. Takrat so Lipičevi veteranski veljaki od župana Antona Štihca zahtevali, da se umakne spominsko znamenje, ker ga je postavila VSO.

Celo Zveza borcev je bila močno kadrovsko zasedena, njihov prapor s peterokrako pa je onečaščal prireditev. Prisotni so bili torej vsi tisti, za katere je vprašljivo, kako so se odločili na plebiscitu 23. 12. 1990 in ki jim samostojna Slovenija ni bila intimna opcija. Pri takšnem izključevanju do napredka res ne more priti.